Yayman; “Hatay İçin Hep Birlikte Çalışacağız”

0
149

Ak Parti Hatay Milletvekili Adayı Hüseyin Yayman İGC’yi Ziyaret Etti

Seçime sayılı günler kala çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Ak Parti Hatay Milletvekili 2. sıra Adayı Hüseyin Yayman, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetimi tarafından karşılanan Yayman, İskenderun’un çok önemli bir kent olduğunu belirterek; “İskenderun güneş sisteminin en önemli jeostratejik limanlarından birisi. Çünkü İskenderun Limanını kontrol altına almak Bağdat’ı, Bağdat’tan Çin’e, Amerika’ya uzanan bu hatta sahip olmak demek! İskenderun Limanı İpek Yolunun dünyaya açılan kapısıdır. Bu anlamda çok önemlidir. Burası önümüzdeki süreçte dünyanın en önemli enerji üslerinden biri olacaktır. Demir-Çelik sanayinde Avrupa da ilk 5’de olan şehirlerden biri” dedi.

Hassa Tüneli projesinin hayata geçmesiyle İskenderun öneminin daha da artacağını vurgulayan Yayman; “Hatay’ın çılgın projesi olan Hassa Tüneli sonucunda yaklaşık 20 bin kişi istihdam edilecektir. Bu proje aş, iş, mutluluk getirecektir. Ayrıca Hatay’da sulama projelerimiz var. Tahtaköprü Barajı’na 20 Temmuz’dan itibaren Kahramanmaraş’ın Kılavuzlu ve Menzilet Barajlarından su akacaktır. Buradan sular 40 km’lik kanallarla Reyhanlı Barajı’na getirilecek. Bu da Amik Ovası’ndaki bütün toprakları sulayacak. Amik Ovası’nda sulanabilir arazi miktarı 112 milyon hektar, bu projeyle birlikte bu alan 3 kat artacak ve 327 milyon hektara çıkacak” diye konuştu.

24 Haziran seçimlerinin önemine de vurgu yapan Yayman; “24 Haziran seçimleri çok önemli. Seçimlerde Hatay rekor kıracak. Ak Parti’nin Hatay tarihindeki en yüksek oranlarını alacağız. En çok milletvekilini çıkaracağız. Seçimden sonra köy köy gezerek halkımıza teşekkür edeceğiz. Hatay için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İGC Başkanı Veysel Cıncık, Yayman’a başarılar dileyerek; “Gazetecilere her zaman yardımcı oluyorsunuz. Sizden dileğimiz, vekil seçildikten sonra her isteyenin gazete yayınlamaması için yasa teklifi vermeniz. Çakma gazetecilerden, çıkmayan gazetelerden çok muzdaripiz. Sürekli mücadele ediyoruz. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here