Yasa Halkımızın Kâbusu Haline Gelecek!

0
64

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu “Bütün Şehir” Yasasıyla İlgili Hükümeti Uyardı ve Halka Getireceği Külfetin Önlenmesi gerektiğine İşaret Etti

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Bütün Şehir yasasının halka getireceği külfetler hakkında hükümeti uyararak, yasal düzenlemeler ile gereken önlemlerin alınmasını istedi. Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “AKP her konuda olduğu gibi, bütün şehir konusunda da ‘oldu biti’ zihniyeti ile hareket ediyor. Bu yasanın vatandaşlarımıza getireceği ek yükler konusunda yasal önlemler bir an önce alınmalıdır” dedi.

Bütün şehir yasasının, belediye sınırları içerisinde yaşayan tüm vatandaşlara ek yükler getireceğine işaret eden Dudu; “Esnaflarımızdan, köylerde yaşayan tüm vatandaşlarımıza kadar herkes, bir sürü yeni formalite ve ilave vergiler ile karşı karşıya kalacak. İş işten geçmeden gerekli yasal düzenlemelerin yapılması hayati önem taşımaktadır. Bütün şehir yasasının getireceği olumsuzlukların bir de idari yönü var. Merkezi yönetim ve devletin iradesi bu yasa ile darbe alacak ve zayıflayacaktır. Bütün şehir yasası uzun vadede, eyaletler sistemini ortaya çıkaracak ve devlet içinde devletçikler oluşacaktır. Bu ülkemizi bölünmeye kadar götürecek büyük tehlikeler içermektedir” diyerek çekincelerini dile getirdi.

Köylü Daha da Fakirleşecek, İlçe Belediyelerin Gücü Azalacak!

Yasayı köylü vatandaş açısından da değerlendiren Dudu; “Hizmet alamadığı ve girdilerdeki yükseklik nedeniyle beli bükülmüş olan köylümüz ve çiftçimiz, mahalleye dönüşmenin sonucunda, üretimi tamamen bırakacak, yoksullaşacak ve bulunduğu bölgeye de hizmet almakta zorlandıkça, göç etmek zorunda kalacaktır.

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri ve ilçe belediyelerinin kendi aralarında sorun çıkması durumunda büyükşehir belediyesi yönlendirici ve düzenleyici karar alma yetkisine sahip olacaktır. Bu da ilçe belediyelerinin büyükşehir belediyesi karşısındaki gücünü azaltacaktır. Yerel yönetim düzeyinde ortaya çıkan bu yapılanma bölgesel otonomiyi bile gündeme getirebilecektir. Ayrıca yerel yönetimlerdeki demokrasi tümden ortadan kalkacak, bu durum ülke demokrasisini de etkileyecektir.

“Yasa ile yeni oluşturulan belediye sınırlarının da ileriye dönük bir sürü olumsuzluklara yol açması kaçınılmazdır. Coğrafi gerçeklere uygun olmayan sınırlar ile evine 1-2 kilometre uzaklıktaki belediye yerine 30-40 kilometre uzaklıktaki belediyelere bağlanan vatandaşlarımızın durumlarının bir drama dönüşmesi de kaçınılmazdır. AKP tarafından tamamen oy ve belediye kazanma kaygısı ile oluşturulan bütün şehir yasası halkımızın kâbusu haline gelecektir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here