Yanlış Masaj, Felç Olmanıza Neden Olabilir!

0
423

Uygulanan yanlış masaj sonucu sol omuz ve kolu felç olan Edip Rende, İskenderun Gelişim Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mahmut Aslan ve Fizyoterapist Osteopat Mehmet Ali Yılmaz’ın uyguladığı üç haftalık tedavi sonrası sağlığına kavuştu.

Brakial pleksus teşhisi konulan Edip Rende’ye uyguladıkları tedavi hakkında bilgiler veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mahmut Aslan; “Hastamıza, gittiği dış merkezlerde, boyun fıtığı ve omuz eklemini çalıştıran liflerde kopma olduğu söylenerek, sadece ilaç tedavisi verilmiş. Tedaviden sonuç alamayan hasta, daha sonra bize başvurdu. Tetkiklerinin ardından hastada, kolu çalıştıran sinirlerde ciddi zedelenmeler tespit ettik. Medikal tedaviyle birlikte, ünitemizde uyguladığımız elektroterapi ile sinir mobilisyonları gibi tekniklerle hastamız, tedavinin üçüncü haftasında tamamen iyileşti. Hastamızın boynundan koluna giden sinirlerin zedelenmesi, gelişigüzel yapılan masajdan oluşmuştur. Ağrı yaşayan bireylerin, evde ya da eğitim almamış kişilere sert masaj yaptırması ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilmektedir” dedi.

“3 Haftada Felci Yendim”

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mahmut Aslan ve Fizyoterapist Osteopat Mehmet Ali Yılmaz’ın uyguladığı tedaviyle sağlığına kavuştuğunu belirten Edip Rende ise; “Oğlumun yapmış olduğu ağır masajdan sonra kolumu kıpırdatamadım. Yanlış bir masaj sonucu felç olacağım aklıma gelmezdi. Bir ay boyunca gitmediğim doktor kalmadı, fakat kimse nedenini bulamadı. Doktorum Mahmut Bey sayesinde tekrar eski sağlığıma kavuştum. Kısa süre içinde beni eski sağlığıma kavuşturan Gelişim Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi’ne teşekkür ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here