Yanık; “Seçimler, Türk Eğitim-Sen Üyesi Adayların Zaferiyle Sonuçlandı”

0
16

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, İLKSAN ilçe temsilci seçimleri sonuçlarında, zaferin Türk Eğitim-Sen adaylarının olduğunu kaydetti.

Yavuz Selim Yanık, hafta sonu yapılan İLKSAN ilçe temsilci seçimlerinin bir değerlendirmesini yaptı. Yanık, değerlendirmesinde; “Eğitim camiasının yakından bildiği kısa adı İLKSAN olan İlkokul Öğretmenleri Yardımlaşma Sandığı 2021 yılı İl/ilçe temsilcilik seçimleri 19 Haziran Cumartesi günü tüm Türkiye gibi İskenderun ve Hatay’ın diğer ilçelerinde de yapılmıştır. Bu seçimler sonucunda İLKSAN ilçe temsilcileri belirlenmiştir. İLKSAN Genel Merkezi Delege seçimleri ise seçilen bu arkadaşlar arasından Eylül ayında yapılacak ve ilimizi temsilen 4 arkadaşımız delege seçilecektir” dedi.

287 bin üyesi ile büyük ve güçlü bir yardımlaşma sandığı olan İLKSAN’ın yönetiminin, 1996 yılından bugüne kadar Türk Eğitim-Sen’li üyeler tarafından yürütüldüğünü kaydeden Yanık; “Güvenin adresi haline gelen bu kuruluşumuz 2,1 milyar TL nakit 2,5 milyar TL de gayrimenkulü olan, cazibesi ve gücü her gün artan bir kuruluştur. Takdiri şayan bir şekilde Türk Eğitim-Sen’li üyeler tarafından 25 yıldır aralıksız yönetilmektedir.

Cumartesi yapılan seçimler de Türk Eğitim-Sen üyesi adayların zaferi ile sonuçlanarak tamamlanmıştır. Türk Eğitim-Sen Hatay 2 nolu şube olarak sorumluluk sahamızda bulunan ilçelerdeki 8 temsilcinin 6’sı kazanılarak çok başarılı bir sonuç elde edilmiştir.

İskenderun ilçemizde temsilci seçilen adayımız ve Şube Başkan Yardımcımız İlhan OKAN 354 oy alarak en yakın diğer sendika adayına 186 oy fark, diğer adayımız Şükran UZUN 240 oy alarak en yakın diğer sendika adayına 72 oy fark atmıştır. Bu seçim, eğitim çalışanlarının gönüllerini fethetmiş ve güvenini kazanmış sendikanın Türk Eğitim-Sen olduğunu göstermiştir.

Dörtyol’da adayımız Bilgehan ARI, Ercan ERASLAN, Payas’ta adayımız Bünyamin ÇOLAK, Belen’de adayımız Serdar KOŞAR seçimi kazanmışlardır. Bu sonuçlar gösteriyor ki bölgede Eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisi Türk Eğitim-Sen’dir.

Bu seçim sonuçlarında Türk Eğitim Sen adaylarının zaferini, tercih edilme nedenlerini, başka mecralara taşımak, tercih edilme nedenlerinin sendikamızın ve adaylarımızın “hak, hukuk, adalet, güven” mücadelesi olduğunu görmezden gelmek gerçekçi bir değerlendirme olmayacaktır.

Burada esas olan şu ki eğitim çalışanları üzerinde “baskı, şantaj, tehdit, yönetici baskısı” olmazsa sendikal tercilerinin Türk Eğitim Sen den yana olacağı, açıkça görülmüştür. Bu sonuçlardan herkes hissesine düşeni almalıdır. Eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisinin Türk Eğitim-Sen olduğunu görmeli bizden gelen sesin Eğitim Çalışanlarının gerçek sesi olduğunu bilmelidir.

Sonuç olarak, bize verilen bu yetkiye, güvene layık olacağımıza söz veriyoruz, bizim mücadele azim ve kararlılığımızı gören destekleyen, bizimle beraber yol yürüyen bölgemizde ki tüm eğitim çalışanlarına, bu zaferin esas mimarı olan teşkilatımızın tüm yöneticilerine, adaylarımız ve şubemiz adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here