Yanık; “İskenderun’un Başarılı Lise Müdürleri Neden Değiştirilmeye Çalışılıyor?”

0
136

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, kentimizde eğitim veren 4 lisenin müdür ve müdür yardımcılarının değiştirilmesine tepki gösterdi.

Konu hakkında bir açıklama yaparak, tepkisini basın aracılığıyla kamuoyuna duyuran Yanık; “İskenderun’da bulunan 4 tane proje okulu diye adlandırılan Nitelikli Lisenin; 3 tanesinin müdürünü, 4 okulunda müdür yardımcılarının tamamına yakınını, kariyer, liyakat, hak, hukuk tanımadan değiştirme teşebbüsünde bulunan Milli Eğitim yöneticilerini basınımız aracılığıyla uyarıyorum. Gittiğiniz yol, yol değil yapılan işler yanlıştır. Milli Eğitim Camiasının düzenin bozulmasına, çalışma huzurunun bozulmasına, başka başka hesapları olanlara fırsat vermeyiniz diyorum.

4 yıldır emek vererek en güzel şekilde okullarını yöneten kamuoyunun takdirini kazanmış ilgili yönetmeliklere göre hak sahibi olan; Makzume Anadolu Lisesinin Müdürünü, Paşa Karaca İmam Hatip Lisesinin Müdürünü, Cumhuriyet Anadolu Lisesinin Müdürünü ve Fen Lisesinin müdür yardımcısını ve diğer nitelikli okulların müdür yardımcılarını ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile değiştirirseniz bunu kamuoyuna, öğretmenlere en önemlisi de öğrencilere açıklayamazsınız” diye konuştu.

Okulların düzenini bozmanın kimseye yarar getirmeyeceğini savunan Yanık; “İskenderun’un en başarılı ve sorunsuz bir şekilde yoluna devam eden bu güzide okulların düzenini bozmak kimin işine yarar bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Bu okullarının düzenin bozulması halinde İskenderun’dan başarılı birçok öğrencinin güzel bir Üniversite kazanması hayal olacaktır. Bu okulların düzenini bozanlarla hukuk karşısında elbette mücadele edeceğiz, hesaplaşacağız. Ancak testi kırılmadan İskenderun Kamuoyunu da uyarmak bizim için önemli bir insani, vicdani ve hukuki görevdir. Üniversiteye hazırlanan binlerce gencimizi ilgilendiren bu hususla ilgili Başta bölge milletvekilleri olmak üzere tüm bürokratları, İskenderun Kamuoyunu göreve davet ediyorum. Biz Türk Eğitim Sen olarak gençlerimiz için çoğu bizim üyemiz olmayan hak sahibi olduğuna inandığımız idareci arkadaşlar için bu mücadeleyi sürdüreceğiz, bu hususla sonuna kadar gideceğiz. Aynı ekip sürekli okulların düzenini bozmaktadır.  Okulların düzenini bozan bu ekibe birileri artık dur demelidir. Bunlar böyle devam ederse kaybeden İskenderun’un Çocukları, çalışma huzuru ve bizlerden başarı bekleyen aileler olacaktır” diyerek tepkisini ortaya koydu. (Haber: Helga TERBİYELİ)