Vuruldun ama Halkın Seni Unutmadı, Unutmayacak!

0
81

Milletvekili Dudu, Gazeteci Mumcu’yu Ölümünün 20. Yılında Andı…

Bundan tam 20 yıl önce suikasta kurban giden Gazeteci Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Mumcu’nun Türk basının kaybettiği en büyük değerlerden biri olduğunu vurguladı.

Gazeteci Mumcu’nun Mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olduğunu anlatan Milletvekili Dudu a.ıklamasında şunları söyledi;

“Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde daha iyi bir geleceğin izini sürmüş olan araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, dürüstlüğü, ilkeleri, devrimci ve Atatürkçü kimliği ile aydınlanmanın öncülerindendir. Yaşamı boyunca ülkesini karanlığa götürmek isteyen emperyalist güçlere, irticaa ve bölücülüğe karşı mücadele etmiştir. Türkiye üzerinde oynanan oyunları kalemiyle açığa çıkarmaktan çekinmeyen Mumcu’nun, ülkemizin sürüklenmekte olduğu yöne dair tespitlerinin doğruluğu, Türkiye’nin bugünkü durumunu daha o günlerden öngördüğünü kanıtlamıştır.

Terörizm; bağımsız, özgür, çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni savunmak ve yüceltmek için mücadele eden aydınları, Uğur Mumcu’ları, Abdi İpekçi’leri, Muammer Aksoy’ları, Bahriye Üçok’ları, Ahmet Taner Kışlalı’ları ve daha nicelerini hedef almıştır. Ne acıdır ki üzerinden uzun süre geçmesine karşın pek çok cinayet aydınlatılamamıştır.

Aydınlanma devriminin, demokrasimizin uğuru ve şehidi Uğur Mumcu’yu saygıyla anarken, Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma kararlılığını, Atatürk devrim ve ilkelerine bağlılığını bir kez daha vurgulamaktadır. O’nun görüş ve düşünceleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Vuruldun, ama halkın seni unutmadı, unutmayacak!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here