Vekil Şahin; “Emekli Maaşları Kesinlikle Artacak”

0
31

CHP’li Vekil Şahin TÜED’i Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği İskenderun Şubesini ziyaret etti.

TÜED Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Kaçar ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Dernek üyelerinden Mardinliler Derneği Başkanı Salih Bayar ve İskenderun Gazetesi Sahibi Rızkulllah Terbiyeli tarafından karşılanan Milletvekili Suzan Şahin, emeklilerin sorunlarını bizzat kendilerinden dinlemek adına bu ziyareti gerçekleştirdiğini aktardı.

Parti olarak sorunların çözümüne yönelik yaptıkları çalışmalardan da söz eden Vekil Şahin; “Hem sorunları almaya, hem çözüm önerilerini konuşmaya geldim. Emeklilerin sorunlarını anlatan, çözüm önerileri sunan bir sonuç bildirgesi varsa, başkanımdan onu alacağım, dersime çalışacağım ve genel başkanıma ileteceğim. Çözüm önerilerinizle ilgili gereken baskıyı iktidar üzerinde kurabilmek için çaba sarf ediyoruz. Çoğunluğu elinde bulunduran iktidar emekliler için bir şey yapmayı isterse yapar.

Şu sıcak süreçte, dolar çıktıkça, faiz indikçe aradaki bu farklar milletimizin boynuna zam olarak dönüyor. Olumsuz giden bütün şeyler milletin sırtına yükleniyor. Bizi dolara ve ithalata mahkum eden bir iktidar yönetimiyle baş başayız.

Yıllardır intibak yasası istiyoruz. İntibak yasasından yararlanmanızı istiyoruz. İktidara geldiğimizin ilk yılında ilk iş olarak intibak yasasını kanunlaştıracağız.

Üç kesimi çok önemsiyoruz, işçiler, emekliler ve öğretmenler. En refah şekilde yaşaması gereken gruplar olduğuna inanıyoruz ve politikalarımızı da ona göre belirliyoruz.

Emeklilerimizin ezilmesini fırsata çevirip, iktidara ciddi baskı yapıyoruz, adeta markaja aldık. İktidar şunu yapmak zorunda kalacak; maaşlarınız kesinlikle artacak, Ocak-Şubat ayı içerisinde ciddi şekilde artacak. Asgari ücrete en az 1.500 TL zam yapılmasını istiyoruz. Her emekli maaşının da asgari ücretin altında olmamasını istiyoruz. Mutlaka asgari ücret arttırılacak. İşçi ve emeklilerin maaşlarından vergi alınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Muafiyet getirmeyeceksen de yaşanabilir bir maaş ver.

Pahalılık inanılmaz durumda. En çok vergi uygulayan ülkeyiz. İktidarımızda vergi adaletini sağlayacağız. EYT’liler için de ciddi baskımız var, onu yapacaklar. Kademeli olarak yapılacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sıkıntılarını ve çözüm önerilerini madde madde sıralayan TÜED Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Kaçar da; “Emeklilerin maaşları, güneş görmüş kar gibi eriyor. Una yapılan zam kadar zam yapılmadı emekliye. Emekli sepeti hazırlanmalı mevcut iktidar tarafından. Emekli sepetinde, intibak yasamızın çıkması, seyyanen zam yapılması, yakacak yardımı, maaşlarımızdan katkı payı, reçete, doktor parası kesilmemesine yönelik maddelerin yer almasını istiyoruz” dedi.

Ziyaret karşılıklı sohbet ortamında devam etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here