Vekil Ertem, ‘Hatay Ekonomik Raporu’nu Tekrar Bakan Elvan’a Sundu

0
86

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, Referandum nedeniyle ertelenen ‘Hatay Ekonomik Raporu’nu Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’a tekrar sunduğunu söyledi.

Referandum öncesi Hatay Kalkınma Raporunu Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’a sunan Milletvekili Ertem, referandum nedeniyle hayata geçirilmesi ertelenen Hatay Kalkınma raporu için Bakan Elvan’ı tekrar makamında ziyaret ettiğini kaydetti. Ziyarette, Müsteşar ve Müsteşar yardımcılarının da hazır bulunduğunu ifade eden Ertem, toplantıda Hatay’ın Kalkınma Raporunu tekrar masaya yatırdıklarını kaydetti.

Görüşmeler neticesinde Hatay ilinin içinde bulunduğu jeopolitik konumu nedeniyle bozulan ekonomik durumu ile ilgili çalışmaların başlaması için Bakan Lütfü Elvan’ın ekibine talimat verdiğini de aktaran Vekil Ertem; “Sayın Bakan, en kısa sürede Hatay’a göndereceği heyet ile sorunların bizzat yerinde inceleneceği ve Hatay’ı ekonomik açıdan daha iyi hale getirebilmek için ‘Cazibe Merkezi İller’ kapsamına alınması gerektiğini ve bununla ilgili çalışmaların en kısa sürede başlanacağını belirtti. İlerleyen süreçte kendisinin de Hatay’a bizzat gelip çalışmaları yerinde inceleyeceğini ifade etti. Sayın Bakanımıza Hatay ve Hatay’ın sorunlarına göstermiş olduğu yakın ilgiden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde değerlendirmede bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here