Vekil Dudu; “1 Mayıs’ta Dayanışma ve Barış Bayrağı Yükseltilmelidir”

0
63

mesaj131 Mayıs birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak nitelendirilen İşçi Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “1 Mayıs’ta özellikle bölgemizde olmak üzere, tüm dünyada dayanışma ve emperyalizme karşı mücadele bayrağı en yükseğe çıkarılmalıdır” dedi.

Açıklamasında hükümete eleştirilerde de bulunan Vekil Dudu, AKP iktidarının ABD emperyalizminin taşeronluğunu yaptığını belirterek; “Bugün gelinen noktada her şey daha açık ortaya çıkmıştır. AKP iktidarı ve Başbakan Erdoğan kendilerine verilen talimatlar doğrultusunda savaş tamtamları çalmaktadır. Komşularımız ile ilişkilerimiz bozulmuş, her şey ABD’nin çıkarlarına endekslenmiştir. Bugün ülkemiz her türlü zulmün açıkça, pervasızca uygulandığı bir alan haline gelmiştir. Gazeteciler, aydınlar, öğrenciler, yazarlar ve hatta milletvekilleri cezaevlerine doldurulmuştur. Emekten yana olanların en demokratik protestoları bile doğrudan tutuklanma sebebi haline gelmiştir. ABD Emperyalizmi ve işbirlikçileri tüm dünyada kendi çıkarları doğrultusunda istediği gibi hareket etmektedir. Özgürlük adına Irakta ve diğer Arap ülkelerinde oynanan ve 2 milyon insanın canına mal olan oyun, bu gün Suriye üzerinde oynanmaktadır.

Bu koşullarda kutlayacağımız 1 Mayıs Dayanışma, birlik ve mücadele günü, tüm dünyada ezilenlerin ve ezilenlerden yana olanların omuz vereceği, dayanışma ve barış bayrağının en yukarıya taşınacağı gün olmalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here