Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmadı

0
86

Sarıkamış Harekatının 105. yılı etkinlikleri kapsamında, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü, Belen Radar mevkiinde gerçekleşti. Düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, Belen Atik Yaylası mevkisinden Amanos Dağları’nın zirvesine kadar yürüdü. Burada şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, Kur’an-ı Kerim ve dua okundu.

‘Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak’ sloganıyla ellerinde Türk Bayrakları, meşaleler ve sloganlarla gerçekleşen yürüyüş programı her yılkinden daha da coşkulu geçti.

Belen Belediyesi, İskenderun Belediyesi, Belen Kaymakamlığı, İskenderun Kaymakamlığı ve Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi ile ortaklaşa düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Anma programı, kuran-ı kerim tilaveti, dua, açılış konuşmaları, şiir dinletisi, ağaç fidesi dikimi, fotoğraf çekimi, çorba ve kavurma dağıtımıyla sona erdi.

Yürüyüş programına, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Cihan Akyürek, Belen Ülkü Ocakları Başkanı Güven Şener, Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, Belen MHP İlçe Başkanı Seyfullah Gürbüz ve ilçe teşkilatı, Belen AK Parti İlçe Başkanı Enis Göçmen ve teşkilat üyeleri, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ve gençlik ekibi, belediye meclis üyelerimiz, mahalle muhtarlarımız, Şehit yakınları ve gazilerimiz, STK başkanları, öğrenciler, Off Road araçları, enduro motosiklet grupları, FlyTürk paraşüt ekibi, izci grupları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar katılım gösterdi.

Belen Kaymakam Hayrettin Baskın, buradaki konuşmasında, milli kimliğin, değerlerin ve tarihi hadiselerin ayrı bir önemi olduğunu söyledi. Tarihin, toplumun hafızası olduğunu vurgulayan Baskın; “Toplumlar geleceği inşa ederken mutlaka geçmişte yaşanan hadiseleri, tarihi kendilerine referans olarak alırlar. Bizim 105 sene önce Sarıkamış’ta yaşadığımız bu hadise bizler için geleceğimizin istikameti doğrultusunda tarihi noktalardan birini teşkil ediyor” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de şehitler sayesinde bugün bayrak altında dimdik yaşandığını kaydetti.

Etkinlik sonunda Sarıkamış konulu şiirler ve türküler okundu, protokol üyeleri tarafından vatandaşlara yemek ikram edildi. Programda, İskenderun Yamaç Paraşütü ekibi tarafından şehitler anısına özel gösteri uçuşu da yapıldı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here