Vatandaşların Belediyelerden Talepleri Var!

0
124

İskenderun Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyelerinin kentimiz genelindeki bakım, onarım ve yenileme çalışmaları sürerken bazı bölgelerde yaşanan eksiklikler de vatandaşların gözünden kaçmıyor. Gazetemiz idarehanesine ulaşan ve çektikleri resimlerle birlikte taleplerini dile getiren bazı duyarlı vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin inisiyatifinde olan Çankaya Mezarlığı ile İskenderun Belediyesinin inisiyatifinde olan Lala Mustafa Paşa Caddesindeki eksiklikleri gözler önüne serdiler. Vatandaşlar, gözle görülür halde olan ve vatandaşlara sıkıntı yaratan bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğinin de altını çizdiler.

Mezarlık Geçiş Yolu Onarılmalı!

Duyarlı vatandaşların ilk talebi İskenderun Çankaya Mezarlığında bulunan geçiş yolunun asfaltlanması idi! Çankaya Mezarlığına girdikten sonra tüm cenaze araçlarının ve cenaze konvoyunun tek geçiş yolunun uzun zamandır bozuk olduğuna işaret eden vatandaşlar bu bozuk yolun aylardır onarılmadığını belirttiler. Vatandaşlar bir süre beklediklerini ancak yolun yine de düzeltilmediğini anlatırken; “Mezarların arasına parke taşlarının döşendi, çokta güzel oldu! Ancak Çankaya Mezarlığındaki bazı bozuk yolların uzun süredir onarılmadığına dikkat çekmek istiyoruz. Buraya gelen tüm araçlar bozuk olan hatta çukurlaşan yollardan sıkıntı içinde geçiyorlar. Mezarlıktaki bu bozuk yolların revizyondan geçirilmesini gerekirse asfaltlanmasını istiyoruz” şeklinde taleplerini dile getirdiler.

Bozuk Caddeye Asfalt Talebi!

Vatandaşları bir diğer isteği de Lala Mustafa Paşa Caddesinin bozulan bölümlerinin asfaltlanması oldu. Piri Reis Mahallesindeki birçok sokak ve ara caddelerin asfaltlama işlemleri tamamlanmışken, mahallenin en geniş ve en işlek caddelerinden biri olan 20 metre genişliğindeki Lala Mustafa Paşa Caddesi hala asfaltlanmadığına değinen mahalle sakinleri; “Mahallemizin birçok cadde ve sokağı asfaltlandı ama en geniş caddemizdeki bozukluklar mahallemize yakışmıyor. Yağmurlar bastırmadan yolun bir an önce asfaltlanması için belediyenin harekete geçmesini bekliyoruz” diye konuştular. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here