Vatandaş, CHP ve Vatan Partisi İttifakına Olumlu Bakıyor

0
89

vatan partisi açıklama21Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek görüşmesi kamuoyunda olumlu bir tepki yarattı. Her iki partinin seçimlere ortak girmesi halkta umut yarattı. AKP’nin yıkılması ve terörün bitirilmesi için bu tür yakın düşünen partilerin ortak seçimi gelecek açısından olumlu bulunuyor. Ayrıca diğer yakın partilerle de ortak seçim destekleniyor.

Bu tartışmaların sürdüğü günlerde Hataylılar da bu seçim ittifakı veya ortak seçime girme meselesine sıcak bakıyor. Sokaktaki insanın umutsuzluğu yanında bu birlikteliğin insanları birleştireceği ve halkta yeniden milli kuvvetlerin iktidarının yaratılacağı düşüncesini geliştirebileceği şeklinde değerlendiriliyor.

Konu hakkında görüşlerini bildiren ev hanımı Lale Yorgun; “Yaşadığımız bunca sıkıntıdan sonra seçime gitmemiz bizim için iyi olmadı. Yeniden seçime gidilirken bir sürü insanımızın kanı aktı. Bu 400 milletvekili uğruna mı yapıldı. CHP ile Vatan Partisinin birlikte seçime girmesini isteriz. İktidara gelmesini isteriz. Bundan sonra çocuklar ölmesin, insanlar barış içinde yaşasın. Bu birlikteliğin sonucunda CHP’nin iktidar olmasını ve AKP’nin gitmesini istiyoruz. Başka bir dileğimiz yoktur” şeklinde konuşurken, Vehbi Kunt isimli vatandaş ise; “Bu ülkeye kendisini adamış Vatan Partisi ile birlikteliği şöyle değerlendiriyorum. Vatan Partisi bu ülkenin geleceği için yola çıkmış ve kendisini bu ülkeye adamış önderlerle doludur. CHP ve Vatan Partisinin yanı sıra diğer sol güçlerinde ortak seçimlere girmesi önemlidir. Bu ülkenin geleceği, çocuklarımızın özgürlüğü Atatürk ilkeleri doğrultusunda, özgür bir ülke için bu bağlamda, hepimize çok gereklidir. Ancak, CHP’nin de bir silkinişe girmesi, temizlik yapması ve Atatürk ilke ve devrimlerine tam bir uyum sağlaması gereklidir” dedi.

Üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen Mustafa Genç; “Vatan Partisi ile CHP’nin birleşmesi uygun olacaktır. Her ikisi de vatanın birliği dediğine göre birleşmesi son derece doğru olur” derken, Engin Ruhu ise; “Birlikten güç doğar. İnsanlarımızın buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ülkenin bu kaos ortamından her iki partinin birlikteliğine şiddetle ihtiyaç olduğunu görüyorum. AKP’nin yıkılması önemlidir. İskenderun halkı olarak bu görüşmeden olumlu bir sonuç alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here