Vatan Partisinden, Türk-İş Hatay Şubesine Ziyaret!

0
19

Varan; “Emek Mücadelesinde Siyasi Partilerimizin Desteği Önemlidir”

Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanlığı yöneticileri, Türk-İş Hatay Temsilciliği ve İskenderun Şube Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Toplu İş Sözleşmelerinin önemine ve sendikalaşmanın gerekliliğine vurgu yapıldı.

Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, İlçe Sekreteri Sadık Karakaş ile birlikte, Türk-İş Hatay Temsilcisi ve İskenderun 1.Nolu Şube Başkanı Çakır Varan’ı sendika binasında ziyaret ederek, sendikaların ve işçi sınıfının mücadelesi, geleceği konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Ortak değerlendirmelerde emek ve vatan mücadelesinin önemi konusunda fikir birliği içinde olduğunun altı çizildi. Sohbet esnasında çalışanların aldıkları ücretlerin enflasyon karşısında erdiğine de dikkat çekildi.

Ziyaret esnasından konuşan Çakır Varan önümüzdeki süreçte toplu sözleşmelerin yapılacağına ve Gaziantep, Adana ve Hatay illerinde Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğunun altını çizerken; “İşçilerimizin sendikada örgütlü olması önemlidir. Hak alma mücadelesinde sendikalı olmadan sonuç alamayız. Bu anlamda bir mücadele yürütüyoruz. İşçi sınıfının hakları konusunda en iyi toplu sözleşme yapmaya gayret ediyoruz. Emek mücadelesinde siyası partilerimizin de desteği bizim için çok önemlidir” diye konuştu.

Varan, işveren düşmanlığı yapmadıklarını, fabrikaların çalışması gerektiğinin de altını çizerek; “Elbette biz temsil ettiğimiz işçinin hakkını sonuna kadar koruyacağız. Toplu Sözleşmelerde en iyi ücret alması için mücadele edeceğiz. Biz aynı zamanda fabrika sahiplerinin de varlıklarını sürdürmesini istiyoruz. Kimseye düşmanlık yapmıyoruz” şeklinde konuştu.

Vatan Partisi İlçe Başkanı İbrahim Bedir de işçilerin ve bölgenin çalışma alanı hakkında görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşmenin de yararlı bir görüşme olduğunu belirterek; “Biz üretimden yanayız, işçi sınıfı emeği ile üretim yapmaktadır. Üretim yaparken elbette yaşayabileceği bir ücret alması gerekir. Bu anlamda sendikanın işçilerin haklarını savunmasını destekliyoruz. Toplu Sözleşmelerde işçilerin enflasyona kurban olmamasını istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here