Vatan Partisinden ‘Elektrik Zamları Geri Çekilsin’ İmza Masaları

0
39

Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkın ve üretim yapanların belini bükmüştü. Vatan Partisi Hatay’ın bütün ilçelerinde önce bu zamların geri çekilmesi, ucuz elektrik verilmesi ve elektrik şirketlerinin kamulaştırılması için basın açıklamalara gerçekleştirmişti.

Vatan Partisi Hatay İl Örgütü ayrıca, elektrik üretim ve dağıtımın özelleşmesi sonucu zamların yüksek olduğunu bu anlamda kamulaştırılması için bu kez ilçelerde “Ucuz Elektrik ve Güvenlik için Kamulaştırma” diyerek imza masaları açtı.

Vatan Partisi İskenderun İlçe yöneticileri, enerji hizmetinin kamu hizmeti olduğunu ve enerjide halkçı çözümün şart olduğuna ilişkin sanayi bölgesinde esnafı ziyaret ederek, enerjinin kar amacı ile değil halkın ihtiyaçları ve toplumun huzuru sağlanması için ucuz elektrik verilmesi gerektiğine işaret etti ve bildirilerini dağıtıp, kent esnafı ile görüşmeler yaptı.

Ucuz elektrik için imza kampanyası sürdürdüklerini kaydeden Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, kamulaştırma adına imza masaları açtıklarını belirterek; “İskenderun’da basın açıklaması yaptık, arkasından sanayi bölgesinde esnafımızı ziyaret ettik. Şimdi ise üç gündür süren imza masasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu anlamda değişik çalışmalar yürüteceğiz. Halkımızdan imza masalarına ve partimize destek gelmektedir” dedi.

Elektrik dağıtımın kamulaştırılması ve ucuz elektrik verilmesi, bu bağlamda zamların geri çekilmesi hakkında konuşan bazı vatandaşlar ise ironi yaparak “Daha fazla zam istiyoruz. Belki o zaman aklımız başımıza gelir” şeklinde değerlendirmelerde bulundular.

Aslında vatandaşlar da elektriğin devlet eli ile yürütülmesi, özel şirketlerin bu alandan çekilmesi, devletin özel sektöre göre daha ucuz elektrik verebileceğini düşünüyor.

İmza masalarına daha çok ev hanımları ile emekliler ilgi gösterirken imza desteği veren vatandaşlar hükümetin derhal bu konuda çözüm üretmesi ve zamları geri çekmesi talebinde bulunuyorlar. Vatan Partisinin bu çalışmasını da alkışladıklarını belirtiyorlar. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here