Vatan Partisi, Samandağ’da Terörü Lanetledi

1
102

samandağ yürüyüş1Beyaz; “Samandağ Büyük Ortadoğu Projesinin limanı olmayacak

Samandağ Çevlik Deniz bölgesinde, hafta sonu meydana gelen ve bir askerin şehit olduğu patlama sonrası, patlamanın olduğu yere giden Vatan Partisi, burada bir basın açıklaması yaparak, terörü lanetlendi. Olaydan sonra Vatan Partisi Hatay il sekreteri Emilhan Güçlü, Samandağ ilçe başkanı Gazi Karaali olay mahalline giderek olay hakkında bilgi aldı ve görgü tanıkları ile görüştüler.

Vatan Partisi yönetici ve üyeler daha sonra Çevlik balıkçı barınağından, Çevlik sahili boyunca sloganlarla yürüdüler ve sahilde bir basın açıklaması yaptılar.

Sahilde şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşından sonra yürüyüşçüler, ‘Kahrolsun ABD işbirlikçi PKK’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Türkiye-Suriye kardeştir, Amerika kalleştir’, ‘Kahrolsun ABD emperyalizmi’ şeklinde sloganlar attılar. Protesto eylemine ise yazlıkçılar ve yoldan geçen arabalar kornaları ile destek verdiler.

Patlama anında balıkçı barınağında bulunan Semir Düzel olayı şöyle anlattı;

“Olay yerine bir kilometre uzaklıkta idim. Patlamadan sonra ambulanslar gelmeye başladı. Ambulanslarla birlikte kaymakam beyin aracıda içeri geçti. Ben ambulans ve cesetlerin çıkarılmasını elli metreden izledim. Fotoğraf çektim. Ben halkımızı sağduyuya çağırıyorum. Terör eylemleri bizi ve Türk askerini yıldıramaz. Ben Türk askerinin yanındayım ve terörün karşısındayım.”

samandağ yürüyüş2

Samandağ Ulusal Eğitim Derneği Başkanı Adem Beyaz, hainlerin sahil güvenlik askerlerine tuzak kurduğunu ve bir askerimizin şehit olduğunu belirterek; “Hainler kalleş olur, askerimizi şehit ettiler. Milletimizin başı sağ olsun, biz bu katilleri tanıyoruz. Samandağ’dan meydan okuyoruz, Türkiye’miz bölünmeyecek, Samandağ Büyük Ortadoğu Projesinin limanı olmayacak. Bombalarınızdan, tuzaklarınızdan korkmuyoruz” dedi.

PKK ve Onun Meclisteki Kravatlı Milletvekilleri Ülkemizi Bölemeyecektir

Vatan Partisi Hatay İl Sekreteri Emilhan Güçlü, Büyük Ortadoğu Projesinin iflas ettiğini ve Irak’ı parçaladıklarını ifade etti. Güçlü; “Irak’ı parçaladılar ama Suriye Kahraman Esad’ın önderliğinde direnmektedir. Kurtuluş savaşında Mustafa Kemal’in önderlik ettiği emperyalist savaşa karşı direnç gibi Suriye direnmektedir. Bizler Türkiye, Suriye, Irak ve İran gibi ülkelerle birliği sağlayacağız ve emperyalizmi yeneceğiz. Mazlum milletlerin kazandığı bir döneme gidiyor, Türkiye vatan savaşından milli hükümete doğru gidiyor.

Yapılan bu tertip, Samandağ’ın birliğine, ekonomisine bir darbe için yapılmıştır. Ama Samandağ halkı sahillerinde bulunmakta ve terör eyleminden korkmamaktadır. Esnafımız açıktır ve işine devam etmektedir. Bizler Atatürk’te birleşeceğiz. Bugün Atatürk’ün programı Vatan Partisinin programıdır. Atatürk’te birleşelim, çünkü Amerika’nın en çok korktuğu lider Atatürk’tür. Samandağ halkı cesurdur, dağlarına, vatanına sahip çıkar. Türkiye ile Suriye kardeşliğini devam ettirecektir. Çünkü iki ülke buna mecburdur. Amerika Kürt hainlerinin arkasında ama Kürt yurttaşlarımız PKK’nın bomba yüklü araçlarına meydan okuyorlar. PKK ve onun meclisteki kravatlı milletvekilleri ülkemizi bölemeyecektir” dedi.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here