Vatan Partisi Hatay Öncü Kadınları Bir Araya Geldi

0
183

Ayvalı; “Kadın Hareketini Devrimcileştireceğiz”

Vatan Partisi Hatay Öncü Kadın, Genel Başkanları Meltem Ayvalı’nın katılımıyla Antakya Öğretmen Evinde bir sabah kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıda, Öncü Kadın Hatay İl Başkanı Serap Zehal, İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım ve ilçe başkanları hazır bulundular.

Antakya Öğretmen Evinde düzenlenen kahvaltıdan sonra kadınlara; Vatan Partisinin önümüzdeki dönemdeki izleyeceği siyasi çizgiyi Meltem Ayvalı bir konuşma yaparak anlattı. Meltem Ayvalı’nın konuşması sürekli alkışlanarak destek verildi.

Yeni bir dünya kurulduğunu ve Türkiye’nin devrimci bir sürecin içine girdiğini, tarih yazdığını kaydeden Meltem Ayvalı; “Tarihi bizler yazıyoruz, Silivri zindanlarını yıkan sizler yazıyorsunuz. Sizler Türk Ordusunun, Türkiye’nin öncü partisinin özgürlüğüne kavuşması için elinde Türk bayrağı ile Amerikan emperyalizmine karşı meydan okuyan Vatan Partili kadınlar tarih yazıyorlar. Tarihi 24 Temmuz’da PKK terör örgütünü hendeklere gömen, arkasından Fırat Kalkanı hareketinde, zeytin dalı ve en son barış pınarı hareketinde Mehmetçiğe selam duran Türk kadınları yazıyor” diye konuştu.

Vatan Partisinin Rotası Anti –Emperyalist, Yeri Türkiye Gemisidir”

Ayvalı, Vatan Partisinin politikalarının doğruluğunun nesnel olduğunu ve anti-emperyalist bir çizgide devam ettirildiğini belirtti. Baş düşmanı doğru belirleyerek rotanın doğruluğuna dikkat çeken Ayvalı; “Sizler Hatay’da Türkiye-Suriye kardeşlik mitingine önderlik eden kadınlarsınız. Türkiye’nin geldiği noktada payınız çok büyük. Biz anti-emperyalist çizgide ısrar etmeseydik, Atatürk Cumhuriyetini hedef alan tarihin darbe girişimine tutarlı tavır alamayabilirdik. Bütün kırılma noktalarında net tavır almamız anti-emperyalist çizgide ısrar etmemizdir. Baş düşmanımız olarak Amerikan emperyalizmini belirlememizdir. Türkiye’nin başına 1940’lardan sonra ne bela geldiyse oradan geldi. PKK’yı kim başımıza bela etti? Kim silah verdi? Kim eğitti ve büyüttü? Bütün dünyanın gözü önünde 30 Bin tır silah kim tarafından PKK’ya verildi? Atatürk sistemini teker, teker kimler harap etti? Bu şu iktidarın, bu iktidarın sonucu değil, yıllardır bütün karşı devrimin sonucudur. Bugün bu doğrularda ısrar ettiğimiz için Türkiye’nin rotasını çiziyoruz. Türkiye’nin geleceğini belirliyoruz.

Kadın hareketi önce anti-emperyalist olacaktır. Önce vatan diyecektir. Önce bağımsızlık diyecektir. Biz bu topraklarda başı dik ve özgür olduğumuz zaman varız, diğer sorunlarımızı çözebiliriz ‘diyeceğiz’. Bu ülke sömürülürse, daha fazla kadın sömürülecektir. Kadınlar daha fazla şiddet ve daha fazla tecavüze uğrayacaktır. Bunun için kadını ve erkeği ile anti-emperyalist olmak zorundayız ve ülkemize karşı bu saldırıları bertaraf etmek mecburiyetindeyiz. Bu nedenle milli devlete sahip çıkıyoruz. Emperyalizm milli devletleri hedef alıyor. Çünkü; sömürünün önündeki bütün engelleri kaldırması lazımdır. Burada en büyük engel kurumsal yapısıyla, ordusuyla, polisi ve silahlı gücüyle milli devletleri o yüzden hedef alıyor. Bizi ‘Kürt-Türk’ diye, ‘Alevi-Sünni’ diye ‘kadın-erkek’ diye bölmeye çalışıyor. Buna geçit vermeyeceğiz. ‘Biz kadın ve erkek aynı gemideyiz’ diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kadın Bütün Alanlarda Mücadele ve Önderlik İçinde Olmalıdır”

Kadın sorununun tarihin en köklü, en taşlaşmış sorunlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Ayvalı; “Buraya da özel çözümler üretmek zorundayız. Kadını ezilmişlikten kurtarmak zorundayız. Önümüzde her alanda kadını güçlendirme sorunu vardır. Bunu nasıl yapacağız: Kadın bilim ve sanat yapacak, kadın siyaset yapacak, kadın üretecek, kadın çalışacak, kadın evde de şiddet görmeyecek, ezilmeyecek, kadınlar bu topraklarda başı dik özgür yaşayacaktır. O yüzden biz kadın hareketini devrimcileştireceğiz. Kadını vatan, üretim ve eşitlik mevzisinden devrimcileştireceğiz. Yasalar önünde eşitliği, fiili alanda da eşitlik sağlayacağız, bu iş kadınların ama yalnız kadınların değil, kadın ve erkeğiyle bütünüyle Türk Milletinin görevidir. Yani erkeği de değiştirip, yeni insanını yaratacağız.

Partimizin ve kadın örgütlerimizin önünde şöyle bir sorun var: Önyargılar… Kadınlarla görüşmemizde kadının siyasi kimliğine bakmadan o işçi kadının sorunu anlamaya çalışıyoruz. Onun derdini çözmeye çalışmalıyız. Öncü kadının önünde ön yargılarını yıkma görevi vardır. Milli mevzide olan, Türkiye’nin çıkarlarını savunan kadınlarla kucaklaşacağız. Kadınlarımız bütün ilçe, il ve genel merkez yönetimlerinde görev almalıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here