Vatan Partisi Hatay İl Örgütünden İmza Kampanyası

0
34

“İncirlik ve Kürecik Üssü TSK’ye Devredilsin”

Vatan Partisi Hatay İl Örgütü Adana’da bulunan İncirlik ve Malatya’da bulunan Kürecik üssünün Türk Silahlı Kuvvetlerine devredilmesi için imza kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İncirlik ve Kürecik Üssünün, Türkiye ve komşularının ihtiyaçlarına uygun olmadığını bu anlamda derhal iki üssün Türk Silahlı Kuvvetlerinin denetimine verilmesi çağrısında bulunarak, üslerin devri için Hatay Merkez ve ilçelerinde imza masaları açacaklarını belirtti. İl Başkanı Yıldırım, Hatay halkını imza masalarına gelerek, kendilerine destek vermesini istedi.

İsrail Siyonistlerinin Filistin Halkına saldırıyı artırdıklarını belirten Yıldırım; “Amerika 15 Temmuz darbesi, Suriye’nin Kuzeyindeki PKK terör örgütünü desteklemesinden, mavi vatanımıza göz dikmesinden, herkes açıkça Amerika ve İsrail’in bölgemiz ve ülkemiz için tehlike olduğunu görmektedir. İsrail’in saldırısında sadece Filistin halkına değil, aynı zamanda bölge ve ülkemize karşı da bir saldırı olduğunu belirtelim” dedi.

Yıldırım, Vatan Partisinin İsrail’e karşı Filistin halkının yanında olduğunu ve şehit verdiğini ifade ederek; “50 yıldır Vatan Partisi olarak Amerikan emperyalizmine ve İsrail Siyonizmine karşı mücadele etmekteyiz. Filistin halkının yanında olduğumuzdan şehitler verdik. Filistin için İsrail’e karşı direndiğimiz için arkadaşlarımız şehit olmuştur. Şehit veren tek partiyiz. Bu günde aynı kararlıkla mücadelemiz devam etmektedir. Filistin’in Doğu Kudüs merkezli bir devlete kavuşması için mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

NATO ve Amerikan üslerinin, doğrudan doğruya hem ülkemizi, hem de komşularımızı hedef aldığının altını çizen Yıldırım; “Bu üsler Suriye, Filistin, Mısır ve İran gibi komşularımızı hedef almaktadır. Hem de içimizde bize karşı habis bir ur gibi çalışmaktadır. Vatan Partisi olarak; daha önce de çağrı yaptık, bu çağrımızı yeniliyoruz: İncirlik ve Kürecik Üssü Türk Silahlı Kuvvetinin Denetimine alınmalıdır. Buradaki Amerikan ve NATO askerleri 15 gün içinde ülkelerine gönderilmelidir. İncirlik ve Kürecik üssünün denetim altına alınması İsrail ve Amerika’ya verilen haberlerin önemli ölçüde kesilmesi anlamına gelmektedir. Filistin davasına gerçekten destek vermek istiyorsak: Türkiye olarak en önemli işlerden birisi İncirlik ve Kürecik Üssünün TSK’nin denetimine almaktır” şeklinde konuştu.

Filistin’e destek ve ülkemizin bağımsızlığı için Hatay’da imza masaları açacaklarını da duyuran Yıldırım, halkın bu imza kampanyasına destek vermesi çağrısında bulundu ve bu imzaların emperyalizme karşı mücadelenin bir parçası olduğunu ifade etti. Yıldırım; “Ülkemizin bağımsızlığı ve komşularımızın huzur içinde olması için bu mücadeleye katkı vermenizi bekliyoruz” dedi (Haber: İlyas E. TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here