Vatan Partisi Başkan Adayları Sanayi Esnafının Sorunlarını Dinledi

0
85

Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun Belediye Başkan adayı Beşir Baysoy, İskenderun küçük sanayi sitesinde esnafların derdini dinledi. Vatan Partili adaylar, ziyaretler esnasında kendi çözüm önerilerini de esnafa anlattılar.

Öncelikli olarak Kriz yüzünden işlerin kötü olduğuna dikkat çeken sanayi esnafı, yaşanan kriz yüzünden birçok esnafın kapattığını ya da kapatma üzere olduğunu belirtti. Belediye tarafından yol ve kaldırımların yapılmadığına da değinen sanayi esnafı, sanayi sitesinin her yerinin çukur olduğunu da belirttiler.

Hatay ilinde bulunan üç sınır kapısının açılması halinde işlerin bir nebze olsun düzelebileceğini de sözlerine ekleyen Esnaf vatandaşlar, ayrıca esnafa kooperatifleşme konusunda yardımcı olunursa, kirli, paslı ve dört metre kare dükkanlarda iş yapmak zorunda kalmayacaklarını da kaydederek istek ve taleplerini dile getirdiler.

Esnafı can kulağı ile dinleyen Vatan Partisi belediye başkan adayları da esnaf çalışmalarında, ara mallar ve yatırım malları üreten küçük sanayi siteleri geliştireceklerini, yeni teknolojilerle donatacaklarını, küçük ve orta sanayi kesimini destekleme iş pazarı genişleterek, sanayimizi dışı bağımlılıktan kurtaracaklarının sözünü verdiler.

Esnafın söyledikleri ile kendi projelerinin uyuştuğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, ziyaretlerle ilgili değerlendirmesinde; “Esnafımız, bizim projemiz olan üretim ekonomisini vurgulamaktadır. Hatay özelinde önemli bir durum ise Suriye meselesidir. 2011 yılında Suriye krizi ile sınır kapılarının kapanması, buradaki sanayi esnafını ciddi şekilde etkilemiştir. Kapıların yeniden açılması İskenderun ve Hatay esnafını yeniden canlandıracaktır” dedi.

İskenderun Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy da; “Yıllardır sanayi esnafımızın caddeleri, sokakları ihmal edilmiş durumdadır. Belediyelerin bu sorunların çözümünde adım atmadığını görüyoruz. Ayrıca esnafımızın iş yapamadığını, işletmelerin boş oturduğunu da görüyoruz. Sanayicilerimize söz veriyoruz. Alt yapı ve üst yapıyı en işi şekilde yapacağız. Yollarını, kaldırımlarını yapacağız, zaten belediye olarak bizim birinci görevimizdir. Diğer taraftan dışarıdan nasıl müşteri gelir bu projelerimizi anlattık. Onlarda bizim projemize destek vereceklerini belirttiler” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here