Vatan Partisi Antakya Adayı, Av. Mehmet Çokluk Oldu

0
259

“Fukaranın Sesi Olacağız”

Vatan Partisi Antakya belediye başkan adayını açıkladı. Hatay’ın büyük ilçelerinden Antakya belediye başkan adayı genç avukatlardan Mehmet Çokluk oldu.

Türkiye Gençlik Birliğinde yöneticilik yapmış olan ve Hatay Barosuna kayıtlı avukatlık yapmakta olan Mehmet Çokluk’un Antakya Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına, Vatan Partisi il başkanı Yunus Özgür Yıldırım, Antakya Gazeteciler Cemiyeti başkanı ve Atayurt Gazetesi sahibi Ahmet Abdullahoğlu, Vatan Partisinin, İskenderun, Samandağ ve Antakya ilçe başkanları ile parti yöneticileri katıldılar.

Toplantıda kısa bir açılış konuşması yapan Gazeteci Ahmet Abdullahoğlu siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu ifade ederek, bu seçim sürecinde barış, kardeşlik, getirmesi dileğiyle adaylara başarılar diledi.

Daha sonra söz alan İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, partinin Hatay mücadelesinin ve Suriye kardeşliğinin önemine dikkat çekerek; “Zor bir dönemde yerel seçimlere gidiyoruz. Çeşitli ittifaklar bulunmaktadır. Biz de milletimizin önüne bir seçenek koymak için toplandık ve adayımızı çıkarıyoruz. Bir yanda millet ittifakı, bir yanda cumhur ittifakı biz ikisinin de çatal çıkmaz olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’miz ekonomik anlamda zor koşullardan geçmektedir. Bunun tek bir çözümü ise üretime dayalı bir ekonomiye geçmek, bunu savunan tek parti Vatan Partisidir.

Komşularımızla işbirliğini, üretim ekonomisini savunan, Avrasya’yı savunan tek parti Vatan Partisidir. Suriye krizi başladığından bu yana sınır kapılarımız kapalı durumdadır. Eskiden gül alıp, gül sattığımız komşularımız ile teller çekilmiş durumdadır. Vatan Partisi olarak savaş başladığından bu yana Suriye’ye hep elimizi uzattık. Bunun bir emperyalist bir proje olduğunu söyledik ve tüm milleti uyardık. Yine Türkiye-Suriye kardeşliğini savunan politikalar ürettik. Bunu en iyi Hataylılar ve Antakyalılar bilir. Biz bu politikalar temelinde seçim projelerimiz var ve adaylarımız kazandığında Suriye kardeşliğini ve üretim ekonomisini savunmaya devam edeceklerdir” dedi.

“Fakirlerin, Çocukların, Yaşlıların ve Gençlerin Sesi Olacağız”

Vatan Partisi adayı Av. Mehmet Çokluk, katılanların desteğinden ve belediye başkanı aday olmasından gurur duyduğunu ifade ederek; “Öyle bir sistemin içinden geçiyoruz ki, parası çok olanın sesi çok çıkıyor. Ama bizler fukaranın sesi olacağız, bunun sözünü veriyoruz. Bir tarafta Türkiye’yi borç batağına sürükleyen cumhur ittifakı, diğer tarafta Türkiye düşmanları ile işbirliği yapan, sözüm ona millet ittifakı, Türkiye bu iki seçenek arasına sıkıştırılmak isteniyor. Halkımız bu iki seçeneğe mecbur değildir, yani bizler üretim ekonomisini savunan, halkçı belediyeciliği savunan Vatan Partisi vardır. Bakın Antakya’yı bir CHP bir AKP yönetti ama belediyenin asli görevlerinden biri olan temizlik sorununu bile çözemediler. Antakya çer-çöp içindedir, bu şehir bunu hak etmiyor.

Bu partiler hiç toplu taşımacılığı bilmiyorlar. Biz toplu taşımacılıkta insanların tıkış, tıkış doldurulduğu bir taşımacılık değil, halkın rahat gittiği ve kar amacı gütmeyen bir sistem yaratacağız. Bizim yönetimimizde belediyenin bünyesinde oluşturulacak, iktisadi teşekkülün yönetimine verilecektir. Yine direksiyon başında dirsek çürüten emekçi kardeşlerimizi kadroya dahil edeceğiz. İhaleler şeffaf ve rant için olmayacaktır. İhale sadece ve sadece Antakya girişimcilerine verilecektir.

Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve geleceğin halkı çocuklarını yetiştirmek için bilim, kültür ve sanat merkezleri kuracağız. Bu eğitim merkezlerinde tarihimizi, kültürümüzü ve paylaşmayı öğreneceklerdir. Yaşlı vatandaşlarımıza karşı gönül borcumuz var, onlar için hobi bahçeleri kuracağız. Belediyemize ait tarım arazilerimizi bu vatandaşlarımıza açacağız. Bu vatandaşlarımızın bu alanda üretim yapmanın mutluluğunu yaşayacaklardır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here