Vatan Partili Yıldırım; “Seçim Bitti Hizmet Bekliyoruz”

0
120

Vatan Partisi Hatay İl Yönetiminden Seçim Değerlendirmesi

Vatan Partisi Hatay il yönetimi, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından basın toplantısı yaparak, seçimleri değerlendirdi. Toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım, Antakya Belediye Başkan Adayı Mehmet Çokluk, Defne Belediye Başkan Adayı Leyla Erk, Samandağ Belediye Başkan Adayı Fuat Terzi ve Kırıkhan Belediye Başkan Adayı Gönül Gökkan Kurtul katıldılar.

Seçim değerlendirmesinden sonra bir basın açıklaması yapan Yunus Özgür Yıldırım; “Seçimler bitti, halkın takdir ettiği siyasi partiler belediye başkanlıklarını kazandılar. Kazananları tebrik ediyoruz. Bundan sonra kazanan belediye başkanlarından halka verdikleri sözleri yerine getirmelerini ve hizmet vermelerini bekliyoruz” dedi.

Seçim döneminde halka Vatan Partisinin programlarını anlatılarını kaydeden Yıldırım; “Vatan Partisi dışındaki partilerin sistem partileri olduğunu söyledik. Vatan Partisinin programının ancak Türkiye’nin gerçeklerine ve geleceğine ilişkin olduğunu anlattık. Halkımız bir tercih yapmıştır. Belediye başkanlıklarını ve meclis üyelerini başka partilerden seçerek, bize muhalefet görevi vermiştir. Belediye başkan adaylarımız, seçim boyunca Hatay ilimizin bütün alanlarında çalışmalarını yürüttü. Adaylarımız, çiftçilerimizin, sanayicimizin, işçimizin ve esnafımızın sorunlarını yerinde değerlendirdi, çözüm önerilerini söylediler. Rant belediyeciliğine karşı halkçı belediyecilik ilkesi ile yola çıktı. Bu yolda halkımızı aydınlattı. Rant belediyeciliğinin yıkım getireceğine ilişkin düşüncelerini açıkladı” diye konuştu.

“Mücadele Vermeye Devam Edeceğiz”

Seçimlerin bittiğini ancak görevlerinin bitmediğini ve mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Yıldırım; “Bugün seçimler sonuçlanmıştır. Belediye başkanları mazbatalarını almış, ya da almaya hak kazananlar alacaktır. Biz kazanan belediye başkanlarını elbette tebrik ediyoruz. Halkımızın tercihidir. Partimiz her zaman halka güvendi. Biz, görevimizin seçimlerde bitmediğinin bilincindeyiz. Önümüzdeki dönemde partimiz söz verdiği gibi sahaya inecektir. İşçimizin, köylümüzün, esnafımızın sorunlarına çözüm üretmeye, ortak mücadele vermeye devam edecektir.

Şirketlerin yönettiği bir belediyecilik anlayışına karşı kamucu belediyecilik mücadelesini sürdüreceğiz. Belediyelerde yolsuzluk yapılmasına, taşeron işçilerinin ezilmesine izin vermeyeceğiz.

Amik ovasının yeniden üretime kazanılması sözümüzü tutacağız, bunun mücadelesini üreticilerle birlikte yürüteceğiz. İskenderun ve Antakya gibi ilçelerimizin toptancı halinin toptancı esnafımıza yakışan yere kavuşması için mücadelemizi sürdüreceğiz. İskenderun ve Antakya sanayi esnafımızın işlerinin düzelmesi için Türkiye-Suriye devletinin masaya oturması için mücadelemiz sürecektir. Hatay’da kapalı olan üç kapımızın açılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Suriye’nin kuzeyindeki PKK/PYD terörüne karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin askeri operasyonlarını destekliyoruz. Bu toprakların Suriye’nin bir parçası olduğunu bir kere daha ilan ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here