Valilikten Kaçırılma İddialarına Yanıt: “İlimizde Kaçırılma Olayları Yok”

0
134

Hatay Valiliği, son günlerde bazı sosyal medya hesapları üzerinden “eski eşya almak bahanesi ile kapalı kasa kamyonet kullanan şahısların çocuk kaçırdığı” yönünde paylaşımlar yapıldığı bilgisi üzerine, güvenlik birimlerinin konu ile ilgili çalışma başlattığını duyurdu.

Valilik, yapılan araştırmalar sonucu, sosyal medyada yapılan paylaşımların dedikodu kaynaklı uydurma haberler olduğunu açıkladı.

24 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 22.00 sıralarında sosyal medyada görüntüsü paylaşılan kapalı kasa araç sahibinin 155 çağrı merkezini arayarak bulunduğu adresi beyan etmesi üzerine güvenlik birimlerinin verilen adrese intikal ettiklerinin ifade edilirken; “Söz konusu adreste olduğu görülen kapalı kasa araçtan inen araç sahibi ve eşi ile yapılan görüşmede şahıs; ailesi ile birlikte Uşak ilimizden halı, kilim, yorgan vb. ürünler satmak amacıyla ilimize geldiğini, kendi aracı ile ilgili yapılan paylaşımları görünce korktuğu için 155’i aradığını beyan etmiştir. Şahıslar ve araç hakkında yapılan inceleme ve kontrollerde herhangi bir suç ya da suç unsuruna rastlanılmamıştır. Ayrıca ilimiz genelinde çocuk kaçırma veya benzeri olayların olmadığı, yapılan paylaşımların dedikodu kaynaklı uydurma haberler olduğu anlaşılmıştır” şeklinde açıklama yapıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here