Vali Topaca; “Temennimiz, Herkesin Birbirinin Dilinden Anlayacağı Ortamlar Yaratmaktır”

0
202

issiad iftar1Protokol Üyeleri, Şehit ve Gazi Aileleri, İşitme Engelli Vatandaşlar ile İSSİAD’ın İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD), Yelken Kulübünde iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğine, Hatay Valisi Ercan Topaca, 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Başkanı Recep Atakaş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile işadamları, şehit ve gazi aileleri, işitme engelli vatandaşlar ve Kur’an kursu öğrencileri katıldı.

issiad iftar2

Ramazan ayının manevi ikliminde, bu güzel iftar saatinde dostlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hatay Valisi Ercan Topaca; “Yardım etme anlayışı içinde olan işadamları ve hayır sahipleri olduğu sürece bu ülkenin sırtının yere gelmeyeceğine inanıyorum. Bu akşam bizi bir araya getiren Recep Atakaş’a ve İSSİAD’a teşekkür etmek istiyorum. Bir ülke için en önemli varlıklardan birisi de girişimcilerdir. Eğer bu girişimciler biraz da hayırsever, bonkör, milletin ihtiyaçlarına duyarlıysa, Allah’ın izniyle o milletin sırtı yere gelmez. Bu yönüyle ülkemiz ve bilhassa Hatay, hayırsever girişimciler anlamında çok zengindir. Bunlardan önde gelenlerden biri de Recep Bey’dir. Her hayır talebini olumlu cevaplandıran Recep Bey’e de tekrar teşekkür etmek istiyorum.

issiad iftar3

Ramazan ayının bolluğunun, bereketinin, kaynaşmasının yaşandığı, milletimizin birliğinin beraberliğinin ortaya çıktığı, yediden yetmişe, zengini ihtiyaç sahibiyle buluşturan bu tür sofralar; hem devletimizin şefkatini, hem işadamlarımızın cömertliğini, hem de aramızdaki dayanışma ve kaynaşmayı gösterme anlamında büyük önem arz ediyor. Bugün de burada işitme engelli kardeşlerimiz, öğrencilerimiz, şehit ve gazi yakınlarımız, iş adamlarımızla birlikte adeta bir İskenderun mozaiği çiziyoruz. Temennimiz odur ki bu tür birliktelikleri, kucaklaşmaları, kaynaşmaları hep yaşayalım. Herkesin birbirinin dilinden anlayacağı ortamlar yaratalım” diyerek konuşmasını noktaladı.

issiad iftar4

Ramazan’ın, kini ve nefreti ortadan kaldıran, sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın gerçekleşmesine vesile olan ulvi bir ay olduğunu yineleyen İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Başkanı Recep Atakaş; “Ramazan, dostluğun ve sevginin pekiştiği en bereketli aydır. Sadece bu ayda değil, yılın her günü, hayatımızın her anında; hangi dinden, ırktan, mezhepten olursak olalım; bir arada yaşamamızın temel rehberi olan Kuran-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin sünnetinden ayrılmamamız lazım” dedi.

Bu gece vesilesiyle, bizlerin huzur içerisinde yaşamasını sağlamak için hiç çekinmeden canlarını feda eden güvenlik güçlerine sabır ve güç dileyen Atakaş, şehit ailelerimize ve milletimize de sabır ve başsağlığı diledi ve şöyle devam etti: “Şunu herkes bilmelidir ki terör hiçbir zaman başarıya ulaşamayacak ve şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Ülkemizin birlik beraberliği bozulmayacak, ülkemiz bölünmeyecek ve bayrağımız gönderden hiçbir zaman inmeyecektir.

issiad iftar5

Ülkemiz büyük bir potansiyele sahiptir. Yeter ki biz bu potansiyeli yerli yerinde ve gerektiği ölçüde değerlendirelim. Sanayicisiyle, iş adamıyla, bürokratıyla, işçisiyle, esnafıyla, çiftçisiyle el ele vererek millet olarak üstümüze düşen görevi layıkıyla yerine getirirsek bu ülkenin belini hiç kimse bükemez. Eğer dünyada daha güçlü, daha huzurlu, refah içerisinde yaşamak istiyorsak millet olarak eğitime gereken değeri vermeliyiz.”

Gecenin sonunda Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Başkanı Recep Atakaş’ın günün anısına takdim ettiği plaketi kabul ederek, Optimist Kızlar Türkiye 2.’si ve Optimist Junior Kızlar Türkiye 3.’sü olan yelken sporcusu Elmas Gül Koca’ya plaket verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here