Vali Lekesiz; “Her Sorunun Üstesinden Eğitimle Gelinir”

0
53

İşadamı Recep Atakaş tarafından Dörtyol’a Yaptırılacak Olan Endüstri Meslek Lisesinin Protokolü İmzalandı…

Hayırsever İşadamı Recep Atakaş tarafından Dörtyol’da yaptırılacak olan Endüstri Meslek Lisesi’nin protokol imza töreni gerçekleştirildi. Okulun protokolünün, 2013 yılının ilk protokolü olduğunu ve imzalamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, hayırseverimizin davranışının diğer hayırsever iş adamlarına da örnek olmasını temenni etti.

İmza töreninde yaptığı konuşmada, eğitime yapılan her bir desteğin; daha güçlü, daha müreffeh, daha aydınlık bir geleceğe yapılan destek olduğunu kaydeden Vali Lekesiz, her sorunun üstesinden eğitimle gelinebileceğini vurgulayarak; “İnsanlık var olduğundan beri, kinle, açlıkla ve cehaletle mücadele ediyor. Fakirliği çalışarak, nefreti birbirimizi severek, cahilliği ise eğitimle yeneriz desek de esasen bunların hepsinin üstesinden eğitim yolu ile gelinir” dedi.

2000 yılında ilimiz genelinde Türkiye’nin en büyük 500 firması içerisinde 4 firmamızın bulunduğunu, bu rakamın 2011 yılı sonu itibarı ile 12’ye yükseldiğini kaydeden Lekesiz; “Türkiye’nin ilk 1000’i içerisinde de onlarca firmamız var. Bu firmalarımızın da önemli bir kısmı İskenderun tarafında! İlimizin ve ülkemizin dünya ile rekabetinde çok ciddi katkılarda bulunan bu firmalar için, nitelikli işgücü temini de şüphesiz olmazsa olmaz. İşte gerek devletimizin gerekse hayırseverlerimizin yaptırdığı başta teknik liseler nitelikli insan gücünün yetişmesinde önemli katkılarda bulunuyor” diye konuştu.

Hayırsever işadamı Recep Atakaş ise, eğitimin bir ülkenin kalkınması için ne denli önemli olduğu konusu üzerinde durdu. Eğitimin, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği olduğunu vurgulayan Atakaş; “Ailemize, çevremize, milletimize, ülkemize fayda eğitimle başlar. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi eğitimli insan sayısı ile değerlendirilir. Ne yazık ki hala toplumsal, ekonomik, bölgesel koşullar nedeniyle eğitim ve öğretim hakkından yeterince faydalanamamış vatandaşlarımız bulunmakta. Bu nedenle toplumun bütün kesimlerinin eğitime karşı duyarlı olması gerekmektedir. Devlet-Millet bir bütündür. Her şeyi devletten beklemek zaten yanlış olur. Bu düşünceden hareketle Dörtyol’da 32 derslikli, laboratuarı, atölyeleri, kütüphanesi ve spor salonları olan liseyi yaptırmaya karar verdim. Amacım bu okulu en kısa zamanda bitirerek evlatlarımızın hizmetine açmaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından lisesinin yapımına ilişkin protokol taraflar arasında imzalandı. Törene, Dörtyol Kaymakamı H.Hasan Özyiğit ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek de katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here