Vali Doğan’dan Şehit Ailesine Taziye Ziyareti

0
87

“Birlik ve Beraberliğimizi, Kardeşliğimizi Muhafaza Etmemiz Çok Önemli”

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte, Suriye’nin İdlib kentinde 20 Şubat 2020 tarihinde şehit olan Tank Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Samandağ ilçesinde gerçekleşen ziyarette şehidimizin kederli ailesini yalnız bırakmayarak acılarını paylaşan Vali Doğan, “Öncelikle şehidimizin ailesinin başı sağ olsun. Bu milletin evlatlarının en büyük hayali Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şanlı üniformasını giyebilmektir. Ali Emre de bu üniformayı hevesle giyerek vatan için millet için bizim için en değerli varlığı olan canını vererek şehitlik mertebesine erişti. Allah gani gani rahmet eylesin, evlat acısı çok büyük bir acı biz ne söylersek söyleyelim bu acıyı dindirme şansımız yok.

Ancak acıyı hafifletebilmek anlamında bugün annesinin babasının kardeşlerinin ve yakınların yanındayız. Onlarla birlikte olmak onların acısını hafifletebilmek için bir araya geldik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir elbette ki şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizi yalnız bırakmayacağız. Onların sıkıntılarını biraz daha hafifletmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

Şehadet haberini aldıkları ilk andan itibaren annesinin, babasının ve kardeşlerinin göstermiş olduğu metanet gerçekten bizi çok etkiledi. O gece babası ile konuştuğum da vatan sağ olsun dedi. En büyük sevgi olan evlat sevgisine rağmen, vatan sağ olsun diyebilmek, büyük bir metanet göstergesidir. Biz millet adına devletimiz adına değerli ailemize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu coğrafyada binlerce yıldır farklı dinden, mezhepten vatandaşlarımızla birlikte barış içinde yaşıyoruz. Birileri elbette ki buradan farklı şeyler çıkartarak insanları karşı karşıya getirmek isteyebilir. Ancak dün bir daha gördük ki cenaze merasiminde hepimiz tek yürektik ve birlikteydik. Kardeşçe şehidin tabutuna omuz verdik ve onu kabrine defnettik. Dolayısıyla birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza etmemiz çok önemli” diyerek şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu. Şehidimiz için okunan Kuran-ı Kerim’in ardından tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

Taziye ziyaretinde 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük  hazır bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here