Vali Ata, Kanaat Önderlerini Makamında Kabul Etti

0
258

vali-ziyaret1Hatay Valisi Erdal Ata hayırlı olsun ziyaretleri kapsamında, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği Başkanı Nasrettin Eskiocak ile Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu’nu makamında kabul etti.

Gerçekleşen ziyaretler kapsamında ilk olarak saat 14.30’da Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar ve beraberindekileri makamında kabul eden Vali Ata, Vakıflı Köyü hakkında Çapar’dan bilgi aldı. Saat 15.00’te Vali Ata, Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil’i kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ata, Hurigil ve beraberindekiler ile bir süre sohbet etti.

vali-ziyaret2

16.00’da ise Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği Başkanı Nasretti Eskiocak ile bir araya gelen Vali Ata, dernek ve derneğin yürüttüğü faaliyetlerle ilgili Eskiocak’tan bilgi aldı. Vali Ata son olarak 16.30’da Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cennudioğlu ve cemaat üyelerini makamında kabul etti.

Yaptığı açıklamada Vali Ata, Hatay’ın tarih boyunca farklı inanç ve kültürlere ev sahipliği yapmış olmasının beraberinde getirdiği en önemli zenginliğin toplumsal hoşgörü olduğunu dile getirerek; “Dünyanın değişik yerlerinde etnik ve mezhep kökenli tartışmaların yaşandığı günümüzde; insan sevgisi ekseninde birleşen ilimizin hoşgörü ikliminin önemi çok daha iyi anlaşılmaktadır.

vali-ziyaret3

Bu karşılıklı hoşgörü ikliminin yaşatılmasında emeği geçen tüm hemşerilerimi can-ı gönülden kutluyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Hataylı hemşerilerimiz arasındaki bu güçlü bağların korunması, daha da güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılması hususunda ilimizin tüm dinamikleriyle gayret göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here