Uzman Çavuş Somay Toprağa Verildi

0
133

şehit cenaze1Geçtiğimiz günlerde Şırnak’ın Uludere ilçesinde mayının patlaması sonucu şehit olan Erzin’li Uzman Çavuş Musa Somay’ın cenazesi memleketinde toprağa verildi.

Cuma günü öğleden sonra helikopterle Erzin’e eşi ve çocukları ile birlikte getirilen Türk bayrağına sarılı Somay’ın tabutu, Erzin Devlet Hastanesi morguna kondu. İki kardeşinin uzak illerde olması nedeniyle bekletilen şehidin cenazesi son kez baba evine getirilerek helallik alındı. Burada şehidin eşi Songül, annesi Meryem ve babası Ramazan Somay gözyaşlarına boğuldu.

Geride gözü yaşlı bir eş, 2 çocuk bırakan şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında köy mezarlığına defnedildi.

Şehit Uzman Çavuş Musa Somay’ın cenaze namazına Ak Parti Hatay Milletvekilleri Sadullah Ergin, Orhan Karasayar, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, askeri erkan, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Enerji Bakanı Yıldız’dan Şehit Ailesine Başsağlığı

Hafta sonu ilimize gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da şehit Uzman Çavuş Musa Somay’ın Erzin ilçesine bağlı Yeşiltepe köyündeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kalabalık bir grupla taziye evine giden Enerji Bakanı Yıldız, şehidin babası Ramazan Somay’a sarılarak başsağlığında bulundu. Taziye çadırında bulunanlara ayrı ayrı başsağlığı dileyen Bakan Taner Yıldız, Kur’an okunmasının ardından baba Ramazan Somay ile bir süre konuştu. Bakan Yıldız, daha sonra şehidin annesi Emine Somay ve eşi Songül Somay’a da başsağlığı diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here