Uygun; “Turizm Dünyadaki En Cazip Sektörlerden Biri”

0
115

İskenderun Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun; “Turizm Dünyadaki En Cazip Sektörlerden Biri”

Her sene 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle, İskenderun Kaymakamlığı Turizm Danışma Bürosu tarafından kentimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında dün sabah 09.30’da Atatürk Anıt Alanında çelenk töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan buradaki törende daha sonra İskenderun Turizm Tanıtma Derneği (İSTUDER) Başkanı Sabahattin Uygun günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı.

Turizmin dünyada en cazip sektörlerden birisi olduğunu kaydeden Uygun konuşmasında; “Turizm için gereken doğal zenginliklerin yeterince var olduğu Körfezde markalaşma vizyonu ve altyapı yatırımları konusunda eksiklerin farkındayız. Bölgemizin sektördeki sıkıntılarını biliyoruz. Sektörün sorunlarının başında turistin bölgemizde zaman ve döviz harcayacağı merkezlerin yetersiz olduğunu söylememiz mümkün.

Zira dışarıdan bakıldığında ilimiz sanki savaşın ve kargaşanın içindeymiş gibi görünüyor. Bu algının yanlış olduğunu, ilimizde kesinlikle bir güvenlik sorunu olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Bizler, hem ülkemizin hem de kentimizin geleceğinden umutluyuz” şeklinde ifadelere yer verdi.

Çelenk sunma töreninin hemen ardından İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Turizm Şenliği gerçekleştirildi. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here