Uygulamalı Jeoteknik Etüt Semineri Düzenlendi

0
81

İskenderun Belediyesi’nde ‘Uygulamalı Jeoteknik Etüt Semineri’ düzenlendi. Seminer, İskenderun Teknik Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, DSİ, Yapı Denetim Firmaları, görevli Jeoloji, Jeofizik, İnşaat Mühendisleri-Teknikerleri ve Mimarların katılımı ile gerçekleştirildi.

Mühendislik yapılarında statik projelere altlık teşkil eden, temel ve taşıyıcı sistem tasarımlarına yön veren zemine ilişkin mühendislik parametrelerinin belirtildiği zemin etüt raporlarında kaliteyi arttırmak suretiyle depreme dayanıklı, ekonomik ve güvenli yapıların üretilmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen seminer İskenderun Belediyesi Brifing Salonunda gerçekleştirildi.

Eğitim seminerine konuşmacı olarak katılan farklı üniversiteden akademisyenler, katılımcılara, Jeoteknik etütlerin ne amaçla ve hangi hususlar için yapıldığı konusu, Jeoteknik Etütlere ilişkin yasal mevzuatı, Jeoteknik Etüt Raporlarının hazırlandığı format, Zeminlerde Sıvılaşma riski, Şev stabilite problemleri, Jeoteknik Etütler kapsamında yapılan arazi deneyleri (Standart Penetrasyon Deneyi (SPT), Presiyometre Deneyi, Kum Konisi Testi) uygulamalı konu anlatımı, Jeoteknik Etütler kapsamında yapılan laboratuar deneyleri (Elek analizi, Su içeriği, Birim Hacim Ağırlık, Kesme kutusu, Nokta yükleme veya üç eksenli basınç deneyi) konuları hakkında bilgiler ve sunumlar yaptılar.

Depreme dayanıklı, ekonomik ve güvenli yapıların üretilmesine katkı sağlamak amacıyla böyle bir seminer düzenlediklerini kaydeden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Belediye olarak belli aralıklarla meslek içi eğitim seminerleri düzenliyoruz. Bu kapsamda da İl genelinde ve ilçemizde yer alan kurum ve kuruluşlar, ilçe belediyeleri, İskenderun Teknik (İSTE) Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik İl Md., DSİ, Yapı Denetim Firmaları, SMM ofisleri vs. görevli Jeoloji, Jeofizik, İnşaat Mühendisleri-Teknikerleri ve Mimarların katılımı ile uygulamalı jeoteknik etüt semineri düzenledik. Seminer faydalı olacağına inanıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here