Uyan; “30 Haziran Emekliler İçin Özel Bir Gündür”

0
141

TÜED İskenderun Şube Başkanı Uyan; “30 Haziran Emekliler İçin Özel Bir Gündür”

Türkiye Emekliler Derneği İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, yönetim kurulu adına açıklama yaparak, 30 Haziran tarihine vurgu yaptı. Başkan Uyan konuyla ilgili olarak; “30 Haziranı emekliler için özel bir gün olarak kabul eden büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, emeklilere hak ettikleri değerin verilmesi gerektiğini söylemiştir. Genel merkez yöneticilerimiz, Genel Başkanımız Sayın Kazım Ergün’ün başkanlığında, Anıtkabir’e, Ata’nın huzuruna her yıl çıkarak onu saygıyla anarlar, minnetlerini ifade ederler.

Çift Haneli Zam Oranları Verilmelidir

Atamızın büyük değer verdiği emeklilere, her iktidar ve her kesim gereken değeri vermelidir. Emekli yıllardır yüzde 4,5 veya 6’lık zamlarla adeta oyalanmaktadır. Emeklilerin maaşında eşitsizlik giderilmeli, zamlar çift haneli yüzdeyle yani en az yüzde 15, yüzde 25 olarak verilmelidir. Emekli aylığındaki maaş hesaplama sistemi kesinlikle değiştirilmeli ve emekliler arasında maaş eşitliği sağlanmalıdır.

Emekli için özel ve kapsamlı projeler üretilmeli, küçük ve Büyükşehir belediyeleri emekliler için çayevleri,  park, plaj, dinlenme tesisleri, sosyal tesisler geliştirmelidir. TOKİ yoluyla emekliler için ucuz konut projeleri sürmeli, İskenderun, Hatay ve Osmaniye emeklileri TOKİ projelerine yeni oluşturulacak projelerle dâhil edilmelidir” diye konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here