Üstün Yetenekli Deniz Örak  Eğitime Katkı İçin Resital Verdi

0
309

Antakya Defne Rotary Kulübü’nden Eğitime Katkı Amaçlı Resital

Antakya Defne Rotary Kulübü’nün eğitime katkı amacıyla düzenlemiş olduğu “Deniz Örak Piyano Resitali” Hatay Bahçeşehir Koleji’nde yapıldı.

Sanatçı sahneye çıkmadan önce kısa bir konuşma yapan Antakya Defne Rotary Kulübü Başkanı Refet Atayurt ; “1995 yılında kurulmuş olan kulübümüz, kuruluşundan bu yana eğitime destek veren bir sivil toplum kuruluşudur. Bunun en güzel örnekleri ise; Antakya/Yaylacık Defne Rotary ve Samandağ/ Gözene Defne Rotary Okullarıdır. Yine kulübümüz tarafından okullara araç-gereç desteği ve çok sayıda yüksek öğrenim bursu verilmektedir.  Bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük payı olan başta Sanatçımız Deniz Örak’a, onu yetiştiren değerli annesi Nursel Örak ve babası Ahmet Örak’a, Hocası Natali Soğuksu’ya, sizlere ve emek veren herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Bazı parçalarda hocası Natali Sovuksu piyanoda, kemanıyla Volkan Kaplan, flütüyle Burak Dayı’nın eşlik ettiği Deniz Örak; Bach, Brahms, Fazıl Say, Pachalbel gibi sanatçıların birbirinden güzel eserlerinin yanı sıra Çökertme Türküsü ve Eski Dostlar şarkısını da sundu. Müzikseverlere muhteşem bir gece yaşatan Deniz Örak,büyük bir beğeniyle ayakta alkışlandı. Alkışların kesilmemesi üzerine sanatçının yaptığı bis ve çektirilen toplu fotoğraf ile gece son buldu.

Deniz Örak Kimdir?

Görme engelli Deniz Örak, 8 yaşında dinlediği bir parçayı oyuncak piyanosunda çalarken yeteneği fark edildi. 6 aylık kısa bir eğitimden sonra ilk konserini verdi. Yerel basının çok ilgi gösterdiği bu konserden sonra Kanal D‘de canlı yayınlanan bir televizyon programına davet edildi. O program sonrası aynı gün Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuar Bölümü’nün davetiyle özel bir sınava alındı. O sınavı da başarıyla geçen Deniz Örak; 1 yıl süreyle çok nitelikli ve iyi bir yol aldı.

Konserleri farklı konseptlerde devam ederken uluslararası Pera Piyano Yarışması’nda üst üste 2 defa ödül aldı. Ayrıca ABRSM İngiliz Kraliyet Ailesi’nin uluslararası geçerliliği olan sınavından ilk girişinde 3 kur atlayarak aldığı tam puanla bölge birincisi olarak üstün başarı ile değerlendirildi. Henüz 11 yaşında olan Deniz Örak; bu müzik serüveninin tohumlarının atıldığı ilk günden bu güne kadar büyük adımlar atmış olup, hocası Natali Sovuksu’nun deyimiyle yarına  dair büyük umutlar ve başarılar vaat etmektedir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here