Uşşaki Vakfı, Yardımlarına Ramazan’da Arttırarak Devam Ediyor

0
30

Uşşaki Vakfı İskenderun Şubesi, yardıma muhtaç ailelere destek olmaya devam ediyor. Ramazan ayında 150 aileye iftar yemeği dağıtımı yapan Uşşaki Vakfı, hayırseverlerin kendilerine destek olmasını bekliyor.

İhtiyaç sahiplerine gıda ve giyim yardımında bulunmalarının yanı sıra vakıf binalarında Kuran okuma dersleri ve okul öncesi çocuklara eğitim verildiğini de söyleyen Uşşaki Vakfı Başkanı Mustafa Oğuzhan; “Uşşaki vakfı bir hayır kuruluşudur. Ramazan ayı dolayısıyla, geçen hafta 500 aileye burada 25’er kiloluk gıda paketi dağıtıldı. Salı ve Perşembe günleri vakfımızın arabası sebze halinden sebze getirmekte ve bunları halkımıza aynı gün saat 10 gibi dağıtmaktadır. Bunlar genelde 70-80 paket olmaktadır. Vakfımızın giyim bölümünde devamlı ücretsiz olarak kıyafetler dağıtılmaktadır. Vakfımızda yetim öğrenciler bulunmakta, onlara burada yemek ve eğitim verilmektedir. Şu an için vakfımızda 150 aileye yetecek yemek çıkmaktadır. Bu yemekleri, her gün saat 16.00-17.00 gibi Ramazan iftar yemeği olarak alıp evlerinde kendileri aileleri ile beraber yiyorlar. Vakfımızda teravih namazı kılınmaktadır, vakfımız tamamen hayır üzerine bu hizmetlerini sürekli yapmaktadır, gücü yettiği kadar da devam edecektir. İskenderun esnafı da burayı kabullendi, kimileri et getiriyor, kimisi şeker bakliyat getiriyor, geçmişleri için ne getirirlerse biz onların ruhuna burada dağıtıyoruz, hatim programları yapıyoruz. On beşe yakın hanım kardeşimiz geliyor sabahları ne hizmet varsa onları paylaşıyorlar. Onlar da çok fakir insanlar, onlara da yardım veriyoruz bütün gücümüzle. Bu yardımlarımız tamamen hayırseverlerin katkılarıyla olmaktadır, başka bir gelir kaynağımız yok. Elimizden geldiği kadar bu hayrı artırmaya çalışıyoruz. Yardımlarımızdan sadece Suriyeliler yararlanmıyor, Türkler de yararlanıyor.

Binamızın üst katında Kur’an kursumuz devam etmekte, üniversite öğrencimiz var yatılı olarak kalan, bunun haricinde yine özel öğretim gören 70-80 tane talebimiz okul öncesi hazırlık dersleri almaktadır, güzel ahlak, Kur’an dersi, Türkçe dersi verilmektedir. Her türlü hizmeti elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Ben İskenderun’da daha önce ilçe milli eğitim müdürlüğü yaptığım için konulara vakıfım, emekli öğretmenim. Hizmeti daha çok arttırmaya çalışıyoruz, her türlü yardımları yapıyoruz. Halkımızdan şunu istiyoruz, vakfımıza yardım yapmak isteyenleri bekliyoruz, elbise veya gıda yardımında bulunabilirler, bizlerde ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Ölmüşleri için yemek pişirilmesini isteyenler için burada yemek pişirip yoksul ve muhtaçlara dağıtıyoruz. Elimizden gelen bütün hizmetleri yapmaktayız. Destek olan herkese teşekkür ediyorum, herkesin Ramazan’ını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here