Ünlü Şair Ahmet Selçuk İlkan İGC’de

0
163

Şiir dinletisi için ilimize gelen ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne de bir ziyarette bulundu.

İşadamı arkadaşı Nuri Üysen ile birlikte İGC’ye gelen İlkan, bol bol anılarını anlattı. Ahmet Selçuk İlkan, kendisiyle ilgili yazılan 275 sayfalık kitabın ilkini de İskenderun Gazeteciler Cemiyeti için imzaladı.

Günümüzde artık eski sanatçıların olmaması nedeniyle derin duygularla bezeli şarkıların da olmadığını savunan Ahmet Selçuk İlkan, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür yayını olarak çıkarılan, Ferhan Uludere’nin yazdığı, kendisine ait fotoğraflarla, yaşamından kesitlerle bezeli 275 sayfalı lüx baskı kitabın henüz dün çıkan nüshalarından ilkini İGC’ye armağan etti. Giriş sayfasına “İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin çok değerli kalemlerine, eşsiz yürekli emekçilerine, Sevgilerin, Saygıların en güzeliyle” ibarelerini yazarak imzalayan İlkan, kitabı, İGC Genel Sekreteri Hilmi Diken’e teslim etti.

Anılar, Bir Bilebilsen, Bir Gülü Sevdim, Bana Sor, Gözler Kalbin Aynasıdır, Hatıram Olsun gibi çok sevilen şarkıların da güfte yazarı olan Ahmet Selçuk İlkan, programlarında en çok Ümit Yaşar Oğuzcan tarafından kendisine armağan edilen ‘Ayten’ şiirinin istendiğini de vurguladı. Bu şiirden kısa bir bölüm de gazetecilere okuyan İlkan; “Ben bu yörenin insanıyım… Her gelişimde mutluluktan uçuyorum. Antakya da yapacağım program da beni çok heyecanlandırıyor” dedi.

Çeşitli sanatçılarla yaşadığı anılardan da söz eden Şair Ahmet Selçuk İlkan, özellikle Bülent Ersoy, Selami Şahin ve Şener Şen ile kahkaha dolu anılarını anlattı. 40. sanat yılında olduğunu belirten İlkan, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kendisi için özel bir program hazırlığında olduğunu da ifade etti. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here