“Ulusumuz Atatürk’ü Asla Unutmayacaktır”

0
80

eğitim-iş açıklama18Eğitim-İş İskenderun Temsilciliği Başkanı Hasan Kuş’tan 10 Kasım Mesajı;

Eğitim-İş İskenderun Temsilciliği Başkanı Hasan Kuş, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75. yıldönümü münasebetiyle bir bildiri yayınladı. Bildiride “İşgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 75. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz” diyen Kuş, Türk Ulusunun Atatürk’ü unutmadığını ve unutmayacağının altını çizdi.

Atatürk’ün, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle yaşadığı çağı aşan ve her dönemde güncelliğini koruyan büyük bir lider olduğunu ifade eden Eğitim-İş İskenderun Temsilciliği Başkanı Kuş; “Engin ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk’ü dünyanın en büyük liderlerinden biri yapmıştır. Atatürk, devrimleri, ilkeleri ve hedefleriyle bize önderlik etmeye, bizim pusulamız olmaya devam ediyor. İnsanlık var oldukça da devam edecektir. Çünkü insan onurunun ve bütün mazlum ulusların O’nun düşüncelerine ihtiyacı vardır.

eğitim-iş açıklama19

Ortak Kaygıları Taşıyan Herkes Görev Bilinciyle Hareket Etmeli

O büyük devrimcinin kurmuş olduğu çağdaş, laik, demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bugüne 90 yıl geçmesine rağmen emperyalist güçler O’nun düşüncelerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saldırmaya devam etmektedir. Ne yazık ki, Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği ülkemiz bugün Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı ve zor sürecinden geçmektedir. O büyük devrimciye ve arkadaşlarına karşı alnımız ak, başımız dik olsun istiyorsak, ortak sorunları yaşayan ve ortak kaygıları taşıyan herkesin bu süreçte yüksek sorumluluk ve görev bilinci içerisinde hareket etmesi gerekmektedir.

Yan yana, omuz omuza dayanışma içerisinde ve çoğalarak ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmak; insanlarımızın mutlu, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayabilmelerini sağlamak ortak hedefimiz olmalıdır. Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Yüce Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here