“Ülkemizin Demokrasisi, Muhalefetin Niteliği İtibariyle Eksik Kalıyor”

0
109

Ak Partili Özel Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili adayı Abdulkadir Özel, Ramazan Bayramı sonrası, İskenderun basını ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Petek Mutfak’ta düzenlenen kahvaltılı toplantıya bir önceki dönem milletvekili Mehmet Alğan, Milletvekili Adayı Abdulkerim Güven, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, belediye meclis üyesi Bülent Özer ve basın mensupları katıldı.

Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Özel, geçmiş Ramazan Bayramını kutlayarak sözlerine başladı. 24 Haziran seçimlerinin önemi, anlamı ve seçim sonrası Türkiye’yi bekleyen tabloyu müzakere etmek için bir araya gelindiğini kaydeden Özel; “Bugüne kadar yapılan seçimlerden 24 Haziran’ı ayıran en önemli özellik Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiyor olması ve bu hükümet sisteminin tatbik edileceği ilk seçim olması. Bizler bu hükümet sisteminin bir rejim değişikliği olmadığını yüksek bir sesle vurguluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin devlet niteliğini ve temel özelliklerini, omurgasını tanımlayan maddeler olduğu gibi anayasada duruyor daha da güçlendirilmiş halde duruyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkemizi daha demokratik bir zemine oturuyor” dedi.

24 Haziran seçimlerinde tek sandık iki pusula ve tek zarf olduğunu anımsatan Ak Parti Hatay Milletvekili adayı Abdulkadir Özel; “Bir taraftan hükümeti yani yürütmenin Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bir taraftan da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni parlamentoyu yani Yasama organını  seçmiş olacağız. Bu iki kuvvet arasındaki denge sistemini tayin eden düzenlemeler yine 24 Haziran seçimlerinden sonra hayata geçme imkanı bulacak ve bugüne kadar ülkeyi tek başına yöneten Ak Parti’nin hizmetini, yaptıklarını, projelerini, vaatlerini bir kefeye koyup onaylayacak.

Gönül arzu ederdi ki muhalefet tarafından yeknesak bir yapı olsun. Güçlü bir temsil imkanı olsun ve Ak Parti’yi hakikaten bugüne kadar yaptıklarıyla, istatistiki, bilimsel verilerle eleştirip tenkit etsinler. Biz böyle bir muhalefet olsun isterdik. Ama maalesef ki olmadığı için ülkemizin demokrasisi bu yönüyle biraz eksik kalıyor” dedi.

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, bu seçimi ilk turda, daha önceki seçimlerde olduğu gibi ipi göğüsleyen şekilde bitireceğine inandıklarını söyledi.

İskenderun’un sorunlarının yakın takibinde olacağını da sözlerine ekleyen Ak Parti Hatay Milletvekili Adayı Özel, İskenderun’un sorunlarının Ankara’da takipçisi olacaklarını belirtti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özel, İskenderun’un kanayan yarası olan feyezan Kanalı projesinin hakkıyla yapılmadığını, yanlış mühendislik tercihleriyle hayata geçirildiğini ifade ederek öz eleştiride de bulundu.

İskenderun Limanına yurtdışından gelen angusların kente yaydığı kötü kokulardan kendisinin de rahatsız olduğunu ifade eden Özel, bu konuda gerekli görüşmeleri yaptıklarını kaydetti. Özel, İskenderun limanının bölge yerel esnafına ve istihdama katkı sunması gerektiği görüşlerine de katıldığını ifade etti.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Ak Parti Hatay Milletvekili Adayı Abdulkerim Güven de, icraatların devamı için seçim meydanlarından koşturmaya başladıklarını kaydetti. Güven, İskenderun’un bugüne kadar Hatay’a vermiş olduğu katma değeri misliyle alması için çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Özel, programın sonunda gazetecilerle anı fotoğrafı çektirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here