Uğur Fırat: “Altının Düşüşü Satışları Artırdı”

0
78

uğur fırat-piyasa3İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nda basın mensuplarına açıklamada bulunan Oda Başkanı Uğur Fırat, konuşmalarına Urfa Suruç’ta yaşanan hain saldırıyı ve Adıyaman’da bir askerimizin şehit edilmesini kınayarak başladı.

Daha sonra altın piyasasını değerlendiren Fırat altında yaşanan düşüşün kendi lehlerine olduğunu ifade etti. Altın fiyatının düşmesiyle altın satışının arttığını işaret eden Fırat, yatırımcılara seslenip; “Şu an altın almanın tam vakti” dedi. Düğün sezonu ile birlikte en çok tercih edilen altınların ‘maşallah’ ve ‘gram’ altın olduğunu ifade eden Fırat; “Herkes bütçesine göre hareket ediyor. Maşallah altının fiyatı gramına göre 40 ila 50 TL arasında değişiyor. Yine altını gram şeklinde alanlar var. Altının gramı bugün itibariyle 96 liradır. Altın fiyatlarının düşmesi biz kuyumcu esnafı içinde vatandaşlarımız içinde iyi bir durum” diye konuştu.

Öte yandan, 7 Haziran genel seçimlerinin ardından halen hükümetin kurulmamış olmasının piyasaları olumsuz yönde etkilediğini deklare eden Fırat, hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini ifade edip ekonomi de istikrarın önemine vurgu yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here