Türküm, Doğruyum, Çalışkanım

0
81

Aziz hemşerilerim, necip Türk milleti, yıllarca okullarımızda okuduğumuz “Andımızın” toplu paketle kaldırılması açıklanmıştır. Bunu isteyen terör örgütü PKK ve taşeronluğunu yaptığı AB(D) idi. Türkiye’mizde yaşayan hiçbir kimsenin hiçbir zaman böyle bir talebi olmamıştır. Türklük kime batıyor, neden batıyor? Yüce Peygamberimizin övdüğü, İslam’a bayraktarlık yapacak millet diye ayette geçen ve üç kıtaya, tüm insanlığa hizmet etmiş, asil bir milletten ne isteniyor? Ne yapmış? Suçu ne?

Makul ve mütedeyyin bir kişi okuduğunda ne kadar etkili ve çocuklarımız için elzem, geleceğimizle ilgili ve diğer ülkelere de örnek olabilecek bir hitabettir. Mevcut andımızı ve sonrası anlaşılanı okuyalım.

TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM!

İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak,

Yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek ileri gitmektir.

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Ne Mutlu Türk’üm diyene!

Bu andı okumak, en büyük şeref, en büyük görev ve en büyük duadır. Bence çocuklarımız için değil büyüklerimiz için de dikkatle okunması gereken çok büyük bir hitabettir. Diyanet İşleri Başkanlığımızca “Cuma Hutbeleri”nde okunacak kadar anlamlı ve değerli bir hitabet ve yemindir.

Milletini bizden daha çok seven, daha doğru, daha çok çalışkan, her millete de büyük saygı duymak gerekir. Biz ve çocuklarımız bu güzel andımızla yetişti de, torunlarımız ve geleceğimiz ne olacak?

Torunum, “Dede, okuldan andımız kaldırıldı. Biz artık ‘Türk Değiliz, Doğru değiliz, Çalışkan değiliz. İlkem yoktur, küçüklerimi korumam, büyüklerimi saymam. Yurdumu, Milletimi, özümden fazla sevmem, kendimi düşünürüm. Ülküsüzüm, yükselmek ve ileri gitmeyi istemiyorum. Varlığım Türk varlığına ait değildir. Ne mutlu Türk değilim diyene’ şeklinde mi düşüneceğiz, andımızın kaldırılması, bu şekilde düşünmek midir?” diye hemen akılcığına gelen soruyu sorarsa, ne cevap veririz?

‘Evladım yasalara aykırı, çok ayıp ve günah, eskilerde kalmış irticai bir hitap, yanlışa devam etmemek için okutmuyoruz’ mu diyeceğiz?

Görüştüğüm her kesim, bunun doğru olmadığını, yasalaşmadan toplu paketten çıkarılması gerektiğini, ayrışma ve bölünme getireceğini söylemektedirler. Düşmanı sevindirmeyelim, kan dondurucu bir olay! Sayın Başbakan ve yüce Meclis bunu engelleme yönünde harekete geçmeli! Türk Devletinden Türk kelimesi çıkmamalı diyerek, hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here