Türkoğlu: “En İyi Hizmeti Vermeye Çalışıyoruz”

0
55

Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol İlçesi’nde bazı taziye, hasta ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Türkoğlu’na, ziyaretlerinde Ak Parti Dörtyol İlçe Başkanı Av. Abdullah Arıcan, Ak Parti Hatay İl İkinci Başkanı Bilgehan Aksoy, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, Hatay İl Genel Meclis Üyesi Hasan Uzun ve bazı partililer eşlik etti.

Ak Parti teşkilat mensupları ve seçmenlerle rutin olarak bir araya gelen Türkoğlu, ev, esnaf ve mahalle ziyaretleri esnasında AK Parti’nin yaptığı hizmetleri anlatırken, yeni büyükşehir yasası ile de Türkiye’nin elde edeceği kazanımlar hakkında bilgiler verdi.

Hatay Milletvekili Türkoğlu, Dörtyol’da gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında yaptığı açıklamalarda Ak Parti milletvekilleri olarak düsturlarının seçimden seçime değil, her zaman halkla iç içe olmak olduğuna vurgu yaptı.

Sürekli halkın içinde olduklarını ifade eden Vekil Türkoğlu; “Bölgemizde acısıyla, tatlısıyla vatandaşımızın dertlerine ve sevincine ortak olmanın gayreti içerisindeyiz. Bizler caddede, sokakta, düğünlerde, esnaf, taziye ve hasta ziyaretlerinde insanımızla hep iç içeyiz ve onların her zaman ulaşabileceği bir dost eliyiz. Vatandaş odaklı bir siyasetin, Türkiye’yi daha güçlü kılacağına inanıyoruz. AK Parti, siyasetin rotasını hizmet ve pusulasını millet olarak tayin etmek suretiyle kutlu bir tarihin rüzgârıyla bir medeniyet ummanında kararlılıkla yol almaktadır” dedi.

Büyükşehir yasası üzerinden muhalefetin halkın zihninde ciddi bir bilgi kirliliği yarattığına vurgu yapan Türkoğlu, bölgede gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında büyükşehir yasası ile ilgili vatandaşın aklına takılan soruları da cevapladı. Türkoğlu büyükşehir yasası kapsamında bazı belde belediyelerinin kapatılmasının sebebini, belediyelerin Türk ekonomisi üzerinde yarattığı hantallaşmayı durdurmak ve hizmet sunumunu kolaylaştırmak olarak yorumladı.

Büyükşehir yasasını çağdaş belediyecilik anlayışının gerekliliği olarak en kaliteli hizmet bütünlüğünün sağlanmasına yönelik önemli bir adım şeklinde nitelendiren Türkoğlu; “Türkiye’de estetik kaygılardan uzak, düzensiz ve çarpık bir kentleşmenin önüne geçebilmek için, imarda bütünlüğü yakalamak gerekir. Artık üst ölçekli planlar için ilçe belediyelerimizin adresi Ankara değil, büyükşehir belediyesi olacaktır. Bu sayede ilçe belediyelerimiz, Ankara yollarını aşındırmadan bütün sorunlarını büyükşehir belediyesi ile çözecektir. Büyükşehir belediyemizle birlikte, planlama ve uygulama yeni ve uzman bir anlayışla çözülmüş olacaktır. İl özel idarelerinin her türlü imkânının büyükşehir belediyesine devredilmesi ile hizmet daha önce köylerimize ve en ücra yerlere bugüne kadar nasıl götürülüyorsa, bugünden sonra da aynı şekilde gidecektir, ama; bu hizmet büyükşehir belediyesinin de güçlendirilmiş bütçeleri ve imkanları eklenerek götürülecektir. Ayrıca belediyeler bu işleri görürken oy kaygısı ile de hareket edeceklerinden daha kaliteli bir hizmetin insanımıza sağlanması kaçınılmaz olacaktır. Bu yasa ile tüzel kişiliği kaldırılan köylerden vergi, harç ve katılım payları 5 yıl süreyle alınmayacaktır. Bu yasa sayesinde ayrıca köyden mahalleye dönüşen yerlerin alt yapı hizmetleri için belediye ve bağlı idarelere yatırım bütçelerinin % 10’unu 10 yıl süreyle ayırma zorunluluğu getirilerek, bu yerlerde etkin hizmet sağlanması için tedbir alınmıştır. Kapatılan belde belediyelerindeki vatandaşlarımız bundan sonra hem ilçe belediye meclis üyelerine, hem ilçe belediye başkanına hem de büyükşehir belediye başkanına oy kullanacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

AK Parti’nin gerçek sahibinin halk olduğunu ifade eden Türkoğlu; “Bizler halkımızdan aldığımız vekâletin ağır sorumluluğu ile en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here