Türkoğlu; “Artık Uzakları da Yakın Kılacağız”

0
158

Ak Parti Erzin’de de Danışma Meclisi Toplantısı Yaptı

Her ay düzenli olarak yapılan Ak Parti Erzin İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nın 2013 yılının ilk birleşimi, Ak Parti Erzin ilçe merkez binasında gerçekleştirildi.

Toplantıya Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun yanı sıra, Ak Parti Hatay İl İkinci Başkanı Bilgehan Aksoy, Ak Parti Erzin İlçe Başkanı Mehmet Akkaş, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Hatay İl Genel Meclis Üyesi Salih Gökakın, Ak Parti Erzin İlçe Kadın Kolları Başkanvekili Sümeyye Arslankurt, Ak Parti Erzin İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Çalışkan ve Erzin Belediye Meclis Üyesi Mehmet Karakurt’la birlikte parti üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Erzin İlçe Başkanı Mehmet Akkaş, Erzin’in 26 bin 200 seçmeni olduğunu ve partinin de 2720 kayıtlı seçmeninin bulunduğunu belirtti teşkilatın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Erzin’de ilkleri gerçekleştirdiklerini ifade ettiği konuşmasında; “Erzin’in marka şehir olması ve halkımızın hak ettiği hizmetlerle buluşması için verdiğimiz her sözü tutuyoruz. Herkesi meşrebine bakmaksızın kucaklıyoruz” dedi. Şimşek ayrıca Erzin’de 15 gün içerisinde yeni kapalı spor salonunun inşaatının başlayacağının müjdesini verdi.

Şimşek’ten sonra söz alan AK Parti Hatay İl İkinci Başkanı Bilgehan Aksoy da, teşkilatların kaynaşması, insanlara hizmet bağlamında fayda sağlamak için yürütülen fikir teatileri açısından danışma meclisi toplantılarının önemine işaret ettiği konuşmasında, bu toplantıları aile içi buluşma olarak değerlendirdi.

Son olarak söz alan Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ise 2012 yılına ait enflasyon rakamlarının yüzde 6.2 olduğunu belirterek, bu oranın 1968’den bugüne kadar Türkiye’nin gördüğü en düşük enflasyon oranı olduğunun altını çizdi. Türkoğlu, küresel krizin derin etkilerinin hissedildiği ve Türkiye’nin dış ticaretinin önemli bir kısmının gerçekleştiği Avrupa’daki kötü tabloya rağmen, 2012 yılı ihracatının da 152 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Türkiye’nin geçmişe oranla mukayese edilemeyecek ölçüde büyük hizmetlere kavuştuğunu belirten Türkoğlu; “Sadece Hatay’ımız için ulaşım alanında Dörtyol-Hassa Tünel Projesi’ne 800 milyon TL kaynak ayrılmaktadır. Türkiye’deki sayılı mega projelerden biri olan Amanoslar’ın Çılgın Projesi’nin gerçekleşmesi ile Hassa’da bakir hazine arazileri üzerine kurulacak organize sanayi bölgeleri sayesinde binlerce işsiz gencimize istihdam alanları yaratacağız. Ortadoğu’ya açılan bu pencere ile artık uzakları da yakın kılacağız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here