“Türkiye’yi Olumsuz Şartlara Sürüklemek İçin Ellerindeki Tüm Senaryoları Uyguluyorlar”

0
99

CHP İlçe Örgütü Ay Sonu Toplantısında Partililerle Bir Araya Geldi

Mansuroğlu; “Türkiye’yi Olumsuz Şartlara Sürüklemek İçin Ellerindeki Tüm Senaryoları Uyguluyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi ay sonu toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. Yerel seçim sonuçları ve gündemin değerlendirildiği toplantıya CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri ile partililer katılım gösterdi.

Toplantıda ilk olarak konuşan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, katılımlarından ötürü tüm partililere teşekkür ederek; “Bunun bahanesi yok. İskenderun’da kaybedilmiş bir mevzi, bir seçim var. Kazanmak için örgüt, adayımız ve siz başımın tacı olan değerli emekçiler elinden gelen her şeyi yaptı. Öncelikle örgütüm ve partim adına hepinize katkı ve katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum, emeğinize sağlık diyorum” dedi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı lanetlediklerini de sözlerine ekleyen Mansuroğlu; “Bu filmi daha önce de görmüştük. 7 Haziran seçimlerinden sonra mevcut iktidar sayısal çoğunluğunu yitirince erken seçim kararı almıştı. Memlekette bir bahar havası esiyordu ama bazıları bahardan sonra kış getirmek için ellerinden gelen her türlü çabayı sarf ettiler ve bir erken seçim kararı alındı. O 5 aylık süre içerisinde Türkiye’de şimdi olduğu gibi döviz patladı, ekonomi dip yaptı, ‘Biz yoksak memleket batar’ dendi. Suruç katliamı yaşandı, Diyarbakır katliamı yaşandı, meşhur otogar katliamı yaşandı ve Türkiye’de yer yerinden oynadı. Tüm bu yaşananlar, bir siyasinin koltuğunun sallanması nedeniyle oldu.

Şimdi yerel iktidar sayesinde genel iktidara gelenler, yerel iktidar koltuğunun altından kalktığını hissedince Türkiye’yi tekrar olumsuz şartlara sürüklemek için ellerindeki tüm senaryoları uyguluyorlar. Yerel seçimlerde kazandığımız mevziler var, kaybettiğimiz mevziler var. Yerel seçimlerde neredeyse muhtarlık seçimlerine kadar müdahale etmeye çalışan bir siyasi iktidar var. Cumhur ittifakı karşısında mücadele ettik. Sayısal olarak onlardan azdık ama biz bu işe inanmış bir örgüt olarak adayımızla birlikte bu işe girdik. Bana göre eksiğimiz olabilir ama buradaki siyasi çalışmalar ve propaganda süresince, kısa süre içerisinde yapılması gereken şeylerin birçoğunu yaptık. Bazı şeyleri kıramadık. Demokraside kazanmak olduğu kadar kaybetmek de var. Önemli olan hazmetmektir. Gönül isterdi ki halkımıza verdiğimiz söz üzerine İskenderun’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar bayrağını dikelim. Ona çok yaklaştık maalesef olmadı” diye konuştu.

Daha sonra söz alan CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, seçim süreci ve sonucunu değerlendirirken, emek veren tüm partililere teşekkür ederek; “Seçim propagandası süresi boyunca eksiklerimiz, hatalarımız olabilir ama kesinlikle art niyetten uzak, iyi niyetli yaklaşımımızla kısa süreli bir seçim propagandası dönemi içerisinde elimizden gelen her türlü gayreti, hiçbir imkândan, özveriden, fedakârlıktan imtina etmeden, gece gündüz emek sarf ederek yerine getirmeye çalıştık. Çok büyük bir umudumuz vardı.

İskenderun Belediyesi’nin kazanılması yönünde bir irade ile yola çıktık. Kazanabilecek durumda olduğumuzu net olarak bu atmosferde gördük ama ne yazık ki alınabilecek bir İskenderun’u kaybettik. Seçim sonrası 45 mahallemizin 45’ine yönelik ciddi bir analizi yaptık. Nereden ne gelmiş, bu tabloyu mutlaka bu sürecin içerisinde yer alan tüm arkadaşlarımız değerlendirmiştir. Net olarak söylüyorum, alınabilecek bir seçimdi olmadı.

Bu seçim atmosferinde bize samimiyetle, iyi niyetle katkı sağlayan, bizimle yol yürüyen, bize destek veren, bu davanın başarısı için alın teri döken, ilçe örgütümüze, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, meclis üyelerimize, partimizin tüm emektarlarına teşekkür etmek istiyorum. Bu işin örgütsel, davasal boyutla ancak başarılabileceğini biliyoruz, buna inanıyoruz. Hatalar, yanlışlar olabilir ama ne olursa olsun davaya olan inancımız konusunda kimsenin kafasında bir soru işareti yaratılmamış olmalıydı, farklı bir yönelime girilmemiş olmalıydı. Nihayetinde seçimde kazanmak kadar kaybetmenin hazmını elbette hepimiz yaşıyoruz. Umarım bundan sonraki süreçlerde daha iyi, daha başarılı çalışmaları, tabanımızın azmi ve iradesi ile hep birlikte gerçekleştiririz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here