Türkiye-Suriye-Rusya Krizinin Çözümü Masaya Yatırıldı

0
320

vatan partisi10Mehmet Yuva; “Türkiye Cephesi Bu Asya Birliğine Dönmelidir”

İskenderun’da Anıl Otelde, Türkiye-Suriye-Rusya krizinin çözümünün bundan sonra devam edip etmeyeceği konusunun görüşüldüğü bir sohbet toplantısı düzenlendi.

Kriz bağlamında Hatay’ın bu sorunların merkezinde olması dolayısıyla nasıl bir yol izlenmesi gerektiği konusunun da tartışıldığı söyleyişe, Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, Dr. Cafer Özenir, Vatan Partisi İl Sekreteri Sadık Karakaş, İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Bedir, Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Sekreteri Hüseyin Güler, İş adamı ve narenciye üreticisi Şahin Ateş, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfının Kurucusu ve ilk başkanı Salman Büyükocak, aydın ve üreticiler katıldılar.

Toplantıda, ‘Türkiye-Rusya ilişkileri sürer mi, Türkiye-Suriye krizi bu ilişkinin arkasından çözüm noktasına gelir mi, sınırlarımızdaki terör grupları nasıl bitirilir, Erdoğan-Esad görüşmesi gerçekleşir mi?’ gibi önemli sorunlar masaya yatırıldı ve konuşuldu.

Dr. Cafer Özenir, özellikle bu çözümün başarılı olmasında örgütlü kuvvetlerin önemli katkıda bulunacağına dikkat çekti ve halk olarak bu konulara duyarlı olunmasının gerektiğinin altını çizdi.

Narenciye üreticisi Şahin Ateş elindeki çeki göstererek; “Bakın işte şu çeki narenciye mevsiminde alacaktım, ama bugün aldım, çünkü Rusya ile ilişkimizin düzelmesinin sinyalini aldığımda bu çeki bana verdiler” diyerek, olumlu işaretlere dikkat çekti.

vatan partisi11

Batı düşmanı olmadıklarını batının emperyalist politikalarına karşı olduklarını ifade eden Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, kurulacak bir Kürt devletinin ancak ABD ve İsrail’in kucağında kurulacağını ifade ederek; “Bugün ABD’nin kara gücü olan PYD, PKK’nın bir kara gücüdür. YPG denilen silahlı örgütü ABD tarafından finansa edilmektedir. Bu PKK, PYD, ABD ve Batının söylediği gibi “özgürlük” hareketi değil ABD’nin Türkiye ve Suriye’yi bölme planlarıdır. Hatay’da HDP Arap Alevileri kandırarak, PKK ve PYD’nin peşinde sürüklemek için Alevicilik oynamaktadır. Bunlar Alevileri kullanmaya çalışıyorlar. Bunlar mazlum edebiyatı üzerinden bir taraftan, Suriye’yi, diğer taraftan Türkiye’yi bölmeye çalışıyorlar. Demirtaş batıya bir çağırı yapıyor. ‘Türkiye’ye müdahale edin’ yani hendeklerden PKK’yı kurtarmak, Suriye’yi bölmeye çalışan PYD’yi kurtarmak, aslında Amerika’nın yenilmesinin önüne geçilmesi çağrısıdır” diye konuştu.

Yuva, “bu kadar kan aktıktan sonra, yeniden Türkiye-Rusya-Suriye dostluğu olur mu?” sorusuna ise; “Bundan sonra her üç devlet adamları devlet aklı ve devletinin çıkarları doğrultusunda hareket ederse neden dostluk olmasın. Türkiye cephesi bu Asya birliğine dönmelidir. Bizim ve komşularımızın çıkarları bu birliktelikten geçer” diye yanıt verdi.

vatan partisi12

Komşularımızla ilişkilerimizin süreci konusunda da konuşan Yuva; “ABD ve Almanya gibi NATO üyesi ülkeler kendi çıkarları için ‘önce NATO’ya soralım’ sonra karar alalım ve uygulayalım demiyorlar. Bizim gönlümüzden geçen de NATO’dan çıkılmasıdır. Dost ve müttefiklerimizi genişletmek devlet olarak görevimizdir” dedi.

Suriye’de, ülke içinde barışık bir düzen sağlanıp sağlanamayacağı konusuna da değinen Yuva; “Suriye 6 yıldır direnerek bir kahramanlık yaratmıştır. Bir destan yazmıştır. Düşünün yerli ve yabancı 360 bin terörist ağır silahlarla Suriye’ye saldırmıştır. Barış olsun Suriye yaralarını bir yılda sarar. Sınırlarımızdaki terörü TSK ve Suriye Silahlı Kuvvetleri ortak davranarak bitirebilirler. Çünkü terör artık Suriye sınırlarındadır. Bizim sınırlarımıza ise duvar örülmüştür. Onun için ortak silahlı kuvvetlerimizin sıkıştırması ile terör biter” şeklinde konuştu.

Vatan Partisi ilçe başkanı İbrahim Bedir ise konuşmasında; “Biz Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan Rusya-Türkiye krizini çözeceğimize Vatan Partisi olarak söz vermiştik. Kapıları açacağız ve ilişkilerimizi düzenleyeceğiz, diye halkımıza söz verdik. Bu sözümüzü tuttuk. Halkımız bize güvensin, bölgede yeniden istikrarın sağlanmasında çalışmalarımız sürmektedir. Bölgemizde Amerika’nın değil, Asya güçlerinin borucu ötecektir” dedi.

Toplantıda özellikle, Rusya’nın Türkiye ile ilişkisinin düzelmesinde Vatan Partisinin ikna etmesi ile yola çıkıldığını ve Erdoğan-Putin görüşmesi gerçekleştirildiği belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here