Türkiye Ermenileri Patriği Sahak II. Maşalyan’ın Hatay Ziyaretleri!

0
110

Her yıl 15 Ağustos tarihinde kutlanan “Meryem Ana Yortusu” törenine katılmak adına Hatay/Samandağ’daki Vakıflı Köyüne gelen Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. Maşalyan, il genelin bazı ziyaretlerde de bulundu.

Meryem Ana’nın göğe yükselişi Bayramı ve Surp Asdvadzadzin (Meryem Ana) Kilisesinin isim günü münasebetiyle Hatay’a gelen Patrik Maşalyan, burada resmi ziyaretler gerçekleştirdi. Maşalyan, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretlerinde bulundu.

Vali Makamında Kabul Etti

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Meryem Ana Yortusu için ilimize gelen Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyarette, misafiriyle bir süre sohbet eden Vali Doğan, Türkiye Ermenileri 85. Patriği Maşalyan’ı binlerce yıllık geçmişi ile 13 medeniyet ve 3 semavi dine ev sahipliği yapan, kardeşliğin simge şehri Hatay’ımızda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan ise, zengin bir kültür birikimine sahip olan Hatay’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, misafirperverliğinden ve nazik kabullerinden dolayı Vali Doğan’a teşekkür etti.

Patrik Maşalyan daha sonra beraberindekilerle birlikte Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı da ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Patrik Maşalyan kabulünden dolayı Savaşa’a şükranlarını sunarken, Başkan Savaş da; “Türkiye Ermenileri Patriği Sahak II Maşalyan ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür ederim” diye konuştu.

Antakya Ortodoks Kilisesine Ziyaret

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. Maşalyan, daha sonra Antakya Azizler Petrus ve Pavlus Rum Ortodoks Kilisesini de ziyaret etti. Kilisenin Vakıf Başkanı Fadi Hurigil, yönetim kurulu üyeleri ile Kilise Pederleri Dimirti Doğum ve Can Dellüler tarafından karşılanan Patrik Maşalyan kilise içinde yapılan küçük bir duanın ardından kilisenin tarihi hakkında bilgiler aldı.

Kilise salonunda bazı cemaat üyeleri ile de bir süre sohbet eden Patrik Maşalyan’a günü anısına bir de plaket takdim edildi.

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II. Maşalyan’a bu ziyaretleri sırasında, Vakıflıköy Surp Asdvadzadzin Kilisesi Vakfı Başkanı Cem Çapar, Vakılflıköy Muhtarı Berç Kartun, Anadolu Kiliseleri Din Görevlisi Peder Avedis Tabaşyan, Kıdemli Peder Drtat Uzunyan, Peder Şirvan Mürzyan ve Peder Şahen Uhanyan eşlik ettiler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here