Türk Metal-Sen Eğitim Çalışmalarını Sürdürüyor

0
84

türk metal-sen14Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı Çakır Varan ve ekibi İsdemir’deki örgütlenme çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar.

Örgütlenme eğitimi çalışmaları kapsamında İsdemir’deki 3 ünite çalışanlarına gönderilen davet karşılıksız kalmadı. Yaklaşık 1.000 kişinin katıldığı toplantıda işçiler salona sığmadı. Toplantıda İskenderun 1 Nolu Şube Başkanı Çakır Varan’ın yanı sıra Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer de hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Türk Metal-Sen İskenderun Bölge Başkanı Metin Önde’nin konuşması sık-sık sloganlarla kesildi. Konuşmasında eski sendikasına da eleştirilerde bulunan Önde; “Ne mutlu bize ki bu fabrikada rızkın Allah’tan geldiğini kabul eden 5 bin kişi var. Korku dağlarını birer-birer yıktığımızda, Ali Cengiz’in yalanları ortaya çıktıkça, bugün 2 bin isek yarın 3, 4, 5 bin olacak ve Ali Cengiz’i bu fabrikadan göndereceğiz inşallah.

türk metal-sen15

Allah’tan başka kimseden korkmadan, Allah’tan başka kimseden sakınmadan, rızkımızın Allah’tan geldiğine iman ederek hiç durmadan ilerleyeceğiz. Hani attırırım, sattırırım liste hazırlıyorum diyor ya; Eğer Ali Cengiz’de biraz gurur, şeref, onur varsa ben buradayım, hadi gelsin beni işten attırsın, bende işçiyim! Yerde sürünerek giden omurgasızlar, adamlara karışamazlar, yılanın başını ayağınızla basar ezersiniz” dedi.

Daha sonra söz alan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer ise; “Bir takım değerleri korumak zordur, kazanımları da korumak zordur. Ama bu kazanımları elde ederken döktüğünüz alın terinin hakkını vermeyen zalime de hesap sormak zordur. Ama bu hesap bizim tarafımızdan sorulacaktır. Sizler patronsunuz, sendika işçidir. Sizler nasıl isterseniz biz öyle çalışırız” diye konuştu.

Toplantıda yapılan konuşmaların ardından eğitmen hocalar tarafından eğitim çalışmasına devam edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here