Türk Kızılay’ı ve İSTE’den “İlkyardım Eğitimi” Konusunda İşbirliği!

0
137

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Türk Kızılay’ı arasında, bireysel talepleri doğrultusunda; akademisyen, idari personel ve öğrencilere ilkyardım eğitimi verilebilmesi konusunda protokol imzalandı.

Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi Hizmet Merkezi binasında yapılan imza törenine; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ve şube çalışanları katıldı.

İmzalanan işbirliği protokolüne göre; Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi tarafından İSTE öğretim üyeleri öğrencileri ve idari personellerine, bireysel talepleri doğrultusunda, 16 saat süreli ve uluslararası geçerliliği olan temel ilkyardım eğitimi verilecek.

İlkyardım eğitimini başarı ile tamamlayanlara sertifika ile “ilkyardımcı” kimlik kartı verilecek. Protokol kapsamında; eğitim alan her 200 kişilik ilkyardımcı grubu için, içerisinde gerekli miktarda ilk yardım malzemesi ile Otomatik Eksternal Defibrilatörü (OED) bulunan ilkyardım dolabı da İSTE Merkez Kampusu içerisinde hizmete sunulacak.

Protokolün imzalanmasının ardından, kısa bir açıklama yapan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, günlük hayatta ve çalışma hayatında karşılaşılabilecek olası kaza ve rahatsızlık durumlarında hayati rol oynayan ilkyardım eğitimini almanın çok önemli olduğunun altını çizerek; “Herkesin temel ilkyardım eğitimi alması, bir hayat kurtarmanın ilk adımı olarak çok önemli. Ayrıca, İSTE öğrencileri bu eğitimleri de alarak mezuniyet sonrasına daha hazırlıklı olacaklar, yine bir adım öne çıkacaklar. Bu eğitimler CV’lerinde önemli bir unsur olarak yer alacak. Türk Kızılay’ının hepimizin hayatında ayrı bir yeri var. İskenderun Şubesi ile de gerek kan bağışı noktasında gerek diğer insani yardım kampanyalarında daha önce yaptığımız gibi el ele vermeye devam edeceğiz. Bu protokolün oluşturulmasında ve imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay ise İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye teşekkür ederek, İskenderun Teknik Üniversitesi ile işbirliğinin artarak devam edeceğini söyledi. Konuşmaların ardından Ümit Günay, Rektör Dereli’ye hizmet binasını gezdirerek yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here