Türk Eğitim-Sen Şubelerinden Cumhurbaşkanına Mektup!

0
107

Yanık; “Cumhurbaşkanı’na 81 İlden 81 Mektup Gönderdik”

Türk Eğitim-Sen olarak eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla farkındalık yaratmaya devam ettiklerini ifade eden Türk Eğitim Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, bu konuyla ilgili olarak sendika genel merkezinin, kanun teklifi hazırlayarak TBMM’de partilerin grup başkan vekillerine ilettiğini duyurdu.

Bu süreç sonunda, bu konuda Cumhurbaşkanı’ndan da destek istediklerini kaydeden Yanık; “Türk Eğitim-Sen şube başkanları ve şube yönetim kurulu üyeleri, öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımız ile birlikte tüm illerden Sayın Cumhurbaşkanı’na mektup gönderdik. Bu çerçevede Türk Eğitim Sen Hatay 1 ve 2 No’lu şubeler olarak bizde mektuplarımızı Sayın Cumhurbaşkanına gönderdik.

81 ilden 81 mektup gönderen sendikamız şube başkanları, öğretmenlik mesleğinin itibarını rencide eden yayın, söylem ve tutumlardan sakınılmasının önemine dikkat çekerek, şiddet olaylarının faillerine en ağır müeyyideler uygulanmasını istedik ve “Yapanın yanına kar kalmasın” dedik” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen mektupta; “Zat-ı alinizin iradesiyle ve TBMM’nin yapacağı yasal düzenlemelerle şiddetin önlenmesi yolunda mesafe kat edeceğimize inanıyoruz. Türk Ceza Kanunu’nun 112’inci maddesinde düzenleme yapılmalı, şiddeti önleyici tedbirler ve caydırıcı müeyyidelerin getirilmesi sağlanarak eğitim çalışanlarının güvenlik içinde çalışması yasal koruma altına alınmalıdır. Ayrıca bu düzenlemeyle, eğitimcilere şiddet uygulandığında bir şikâyete bağlı kalmaksızın, fail hakkında kamu davası açılması ve en ağır cezai müeyyidelerin uygulanmasını talep ediyoruz.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete asla müsamaha gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı bilincinin oluşturulması, önleyicilik açısından önemli bir adım olacaktır” ifadelerinin yer aldığını da sözlerine ekleyen Yanık; “Kısaca bu ifadelerin yer aldığı mektubu Salı günü Antakya Postanesinden Hatay 1 No’lu Şube Başkanımız Ömer Solgun ve Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık olarak imzalayarak Cumhurbaşkanlığına gönderdik.

Bu vesileyle görevi başında geçmişten günümüze öğrencileri ve velileri tarafından şehit edilen meslektaşlarımızı rahmetle anıyor saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here