Türk Askerinin İskenderun’a Girişini Temsilen Kortej Yürüyüşü!

0
133

İskenderun Belediyesi tarafından 5 Temmuz Kültür Sanat ve Turizm Festivali kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü yoğun ilgi gördü.

Barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti İskenderun’un Kurtuluş Bayramı’nın 81’inci yıldönümü münasebetiyle tertip edilen kutlama programı kapsamında; 5 Temmuz 2019 Cuma günü Saat:18.00’da İskenderun Atatürk Anıt Alanı önünden başlamak suretiyle sahil şeridi üzerinden Nihal Atakaş Camii önüne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Anıt Alanından başlayan kortej yürüyüşüne Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Polat Kara, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Sabahat Özgürsoy Çelik, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Türkiye Varlık Fonu yönetim kurulu üyesi Fuat Tosyalı, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dernek oda ve vakıfların temsilcileri, işadamları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehter Takımı ve Askeri bando eşliğinde yürüyüşe başlayan korteje sporcularda katıldı. Bu sırada yürüyen vatandaşlar, durup telefonları ile bu anı ölümsüzleştirdi.

Korteje yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, alkışları ile destekledi. Kortej yürüyüşünde 7’den 70’e birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik duygularımız bir kez daha pekişirken, milli şuur ve ülkü etrafında da bir kez daha kenetlendik. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here