Turizm Haftası Kutlama Etkinlikleri Başladı

0
63

Doğan; “Keşfedilmeyi Bekleyen Bir Müzenin Üzerinde Yaşadığımızı Unutmamalıyız”

İskenderun’da ‘Turizm Haftası’ çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya başlandı. Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunma töreniyle başlayan, tarihi, kültürel ve ekonomik zenginliklere sahip ilçede turizm farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen törene, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sait Doğan, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı SG Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İskenderun ilçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Spor Müdürü Ali Ferit Gündel, İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Nebil Özdemir, İskenderun ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun, İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, İskenderun Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Ayla Mutluay, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, THK Genç Kanatlar, turizm sektörü temsilcileri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Turizm Derneği ve Turizm Danışma Bürosu çelenkleri Ata’nın manevi huzuruna sunuldu. Törenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği (İSTUDER) Başkanı Sabahattin Uygun, turizmin ‘Bacasız Sanayi’ olarak kabul edildiğini, zengin bir tarihi mirasa sahip, doğal güzellikleriyle bir cenneti andıran, ülkemiz ve bölgemizin turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı merkezlerinin arasında olduğunu söyledi.

Dünyayı sarsan sıkıntılardan dolayı turizmcilerin de gerçekten oldukça zor günler geçirdiğini ifade eden Uygun; “Bu yılın İskenderun ve bölgesinin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri bulması noktasında tüm kurum ve kuruluşlar birlikte hareket edilerek, salgın öncesindeki gibi sektörün hak ettiği değeri bulması önemini koruyor. Turizm Bakanlığının sektöre yönelik destek açıklamalarını önemsiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde bu zor günleri aşmaya çalışırken umutlarımızı yitirmeden Devletimize güvenimiz tamdır.  Ülkemizde ve dünyada ciddi bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bir an önce canlanması öncelikli dileğimizdir. Sayın Valimizin destekleriyle bölge turizmi açısından İskenderun’a yeni arkeoloji müzesinin yapılacak olması memnuniyet vericidir. Ancak bu sürecin hızlandırılması bölge turizmine can katacaktır” dedi.

Keşfedilmeyi Bekleyen Bir Müzenin Üzerindeyiz…

İSTE Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sait Doğan da, Hatay’ın binlerce yıldır farklı birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, medeniyetlerin ortak buluşma noktası olmuş bir şehir olduğunu kaydederek; “Hatay aynı zamanda bir kültür ve tarih şehridir. Bizler keşfedilmeyi bekleyen bir müzenin üzerinde yaşadığımızı unutmamalıyız” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise “Ülkelerin ve şehirlerin gelişmişlikleri turizme önem verdikleri ve geliştirmeleriyle doğru orantılıdır. Halkları ve kültürleri birbirine yakınlaştıran turizm, küresel olduğu kadar ulusal anlamda da önemli bir yer tutmaktadır. Akdeniz’in incisi güzel şehrimizin de turizminin öneminin hepimiz bilincindeyiz. Şehrimizi turizmde daha iyi noktalara taşımak hepimizin ortak görevidir” diye konuştu.

Törende son olarak konuşan Kaymakam İskender Yönden de; “Turizm; emek, yoğun hizmet veren bir sektördür. Turizm sektörü vasıtasıyla edinilecek olumlu imaj, iyi bir Türkiye markasıyla uluslararası siyasal-sosyal ve ekonomik tüm gelişim ve oluşumlarda daha üstün bir etki gücü elde edinmemizi sağlayacaktır. Dünyada ve ülkemizde modernleşme ve barışın kurumsallaşmasına turizm sektörünün önemli katkılarda bulunduğunu unutmamamız gerekir. Bu anlamda binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir şehir olan İskenderun, doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahip olduğu şüphesizdir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Protokol ve öğrenciler, mehteran takımı, halk oyunları, THK ve Akdeniz Spor Kulübü yamaç paraşütü gösterisini ve akabinde iskeleden deniz üzerinde gösteri yapan optimist sporcularının gösterisi ve yarışlarını izledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here