Turizm Derneği Başkanı Uygun; “Hatay’ın Renklerini İstanbullularla Buluşturuyoruz”

0
83

sabahattin uygun1İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan İstanbul’da Hatay Günleri etkinliğinin hazırlık çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

“İstanbul’da Hatay rüzgârı esecek” diyen Uygun, ilimizin İstanbul’da en güzel şekilde tanıtılacağını vurgulayarak; “Bütün Hataylıları ve Hatayı seven tüm dostlarımızı İstanbul’a bekliyoruz. 9-13 Nisan’da İstanbul Feshane’de buluşalım” dedi.

Geçtiğimiz 3 yıl içerisinde İstanbul, İzmir ve Ankara’da gerçekleştirilen Hatay Günleri’nin, Hoşgörü kenti Hatay’ımızın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Uygun, bu yıl ki 4. İstanbul Hatay Günleri etkinliklerinin 09-13 Nisan tarihleri arasında İstanbul Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşeceğini belirtti.

İstanbul’da yaşayan Hataylı gönüllüler tarafından Prof. Dr. Mustafa Kaçar başkanlığında kurulan HATAYDER’in düzenlediği ve Hatay Valiliği himayesinde organize edilen etkinlikleri İSTUDER olarak desteklediklerini söyleyen Sabahattin Uygun; “Geleneksel bir yapıya kavuşan ve her yıl belirli zamanlarda 3 büyük kentte düzenlenen “Hatay Günleri” etkinlikleri ile Hatay’ın tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin en iyi şekilde tanıtılması amaçlanmaktadır.

Hatay’ı daha tanınır ve bilinir kılmak, Hataylıların hoşgörüsünü, birlik içinde yaşama kültürünü ve kararlılığını tüm dünyaya en iyi şekilde tanıtmayı hedefleyen Hatay Günleri’nde, İlimizin muhteşem mutfağından, el sanatlarına, halk oyunlarına kadar tüm renklerimizi ve tüm desenlerimizi İstanbullularla bir kez daha buluşturuyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here