Tüfenkçi; “Vatandaşlarımızın Güven ve Huzuru İçin Bu Operasyonları Yapıyoruz”

0
99

Gümrük Bakanı Tüfenkçi Reyhanlı’daydı: “Vatandaşlarımızın Güven ve Huzuru İçin Bu Operasyonları Yapıyoruz”

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı himayesinde TESKOMB tarafından düzenlenen “Zeytin Dalı İçin Hatay’dayız Devletimizin Yanındayız” programına katılmak üzere ilimize gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Reyhanlı’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüfenkçi; “Gerek sınırlarımızı koruma gerek sınırlarımızın yakınındaki ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın güven ve huzur içerisinde yaşamlarına devam edebilmeleri adına bu operasyonları yapıyoruz” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yurdun 81 ilinden gelen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanları ve üyeleri ile birlikte Reyhanlı ilçesine geçti. İlk olarak Reyhanlı’da kurulan pazarda esnafın ve vatandaşın derdini dinleyen Tüfenkçi, ardından Reyhanlı Belediye Başkanlığını ziyaret ederek şehit aileleriyle bir araya geldi.  Tüfenkçi, şehit ailelerine Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti. Belediyedeki sohbet sırasında ailelerin tek tek isteklerini dinleyen Bakan Tüfenkci, teröristlerin 31 Ocak’ta düzenlediği roketli saldırıda evinde uyurken yaşamını yitiren Fatma Avlar’ın ailesine ev sözü verdi. Bu arada Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan araya girerek aileye evin banka tarafından alınacağını söyledi.

Reyhanlı Belediyesini ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci; “Bugün 5 binden fazla esnafımızla yurdumuzun 81 ilinden Esnaf Sanatkar Kooperatifi Birliği üyeleri, başkanları ve oda başkanlarımızla beraber Reyhanlı’dayız. Özellikle Avrupa’da bazı kesimlerin bazı devletlerin sivil zayiatı olmasın diye şu günlerde bağırdıkları zaman dilimlerinde Reyhanlı’ya gelip o kızımızı, Suriyeli vatandaşımızı, amcamızı görmelerini isterdik. Bunların ailelerinin sesini duymalarını isterdik. Burada dükkanları zayi oldu. Evleri yıkıldı. Ülkemize bu bölgeden gelen roketlerin terör saldırılarından birebir etkilenen insanlardı. İşte bu insanları görüp Afrin’de niye bu operasyonu yapıyoruz, Onu anlamalarını istiyoruz. Çünkü biz gerek sınırlarımızı korumak gerek sınırlarımız yakınındaki ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızı güven ve huzur içinde yaşamlarına devam edebilmeleri adına bu operasyonları yapıyoruz” diye konuştu.

Sığınmacıların ülkelerine dönmesi adına bu operasyonların gerçekleştirildiğini ifade eden Tüfenkci; “Ülkemizde Reyhanlı’nın nüfusu 95 bin ama burada yaşayan 110 bine yakın insanımız var. Ülkemize sığınan Suriyeli vatandaşlar var. Bu mültecilerin, sığınmacıların ülkelerine dönmesi adına bu operasyonları yapıyoruz. Yoksa bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. İnşallah başarılı bir şekilde operasyonlar devam ediyor. Reyhanlı esnafıyla beraberdik. Onları dolaştık ve esnaflarımız gerçekten operasyona vakıflar. Herkes metanet içerisinde. Günlük yaşamlarına huzur içerisinde devam ediyorlar” dedi.

Tüfenkci, yurdun dört bir yanından gelen esnafın, Hatay ve Reyhanlı’daki meslektaşlarıyla bugün dayanışma içerisinde olduğunu ifade etti. Bakan Tüfenkci, söz konusu operasyonlarda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Tüfenkci ayrıca, Cilvegözü Sınır Kapısı’na giderek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tüfenkci, burada açılan dev Türk bayrağı ile fotoğraf çektirdi. Ziyaret sırasında 81 ilden gelen esnaf adına Zeytin Dalı Harekatı’ndaki Mehmetçikler için kurban kesildi. Tüfenkci, Türkiye Suriye Sınırı Cilvegözü Sınır Geçiş Noktasında Alt yapı, Donanım ve Operasyonel Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında faaliyete geçirilen mobil tarama cihazının açılışına katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here