TÜED: “Yaşlı Vatandaşlarımıza Tanınan Ücretsiz Ulaşım Hakkı Yasaldır. Engellenemez!”

0
34

Ücretsiz toplu taşım hakkından faydalanamayan 65 yaş üstü vatandaşların şikayetlerinin arttığın belirten TÜED İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Göde, “65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz ulaşım hakkı yasal bir haktır engellenemez” dedi.

65 yaş üstü vatandaşlarımıza tanınan ücretsiz seyahat hakkının 12 Temmuz 2013 tarihinde 4736 sayılı kanunla getirildiğini ifade eden TÜED İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Göde; “65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik ücretsiz seyahat hakkı, demiryolları, denizyolları, şehir içi ve şehirlerarası hatlarda, belediye ve belediyelere bağlı kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde geçerlidir.

Bu hak tüm Türkiye’de geçerlidir. Bu hak nüfus cüzdanı ibrazı ile kullanılabilir. Bu hak herhangi bir gerekçe ile engellenemez hükmü yönetmelikle düzenlenmiştir” dedi.

Belediyelerin bu konuda kolaylaştırıcı her türlü tedbiri almaları gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu; “Mülki idare amirleri, yaşlılarımızın bu hakkı kullanmasını engelleyen veya kısıtlayanlara karşı ceza uygulamakla görevlidirler. Bu hakkın kullanımını engelleyen özel şahıs ve şirketlere bu hakkın kullanımı için bedel ödetilmelidir. Son zamanlarda bu hakkın kullandırılmadığı, yaşlılarımızı durakta gören toplu taşıma araçlarının duraklarda durmadığı, zaman zaman otobüsten zorla indirildikleri yönünde şikayetler artmaktadır. Eminiz ki; bu şikayetler yalnızca bize değil bu işin yetkililerine de ulaşmaktadır. Yetkililerin bu sese kulak vermesini bekliyoruz. Bu tür haksız uygulamalara maruz kalan vatandaşlarımızın mülki idare amirlerine bildirmelerini öneriyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here