TÜBİTAK BİGG Garaj Projesi İSTE’de Tanıtıldı

0
163

iste-bigg garaj1Yenilikçi iş fikri olan girişimci adaylarını teşvik etmek amacıyla başlatılan ‘TÜBİTAK BİGG Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi’nin tanıtımı İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Konferans Salonu’nda yapıldı.

TOBB Hatay Genç Girişimciler Kurulu (GGK) ile TOBB Ekonomi, Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) Teknoloji Transfer Ofisi ve İSTE-TTO işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen ve yenilikçi teknoloji iş fikrine sahip girişimcilere 150 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlayan, “BİGG (Bireysel Genç Girişim, http://bigg.tubitak.gov.tr/) Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi” hakkında bilgi verildi.

TOBB Hatay Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Serdal Şahutoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, teknolojik ve yenilik içeren iş fikri sahibi girişimcilerin destekleneceği bu projeye destek vermenin önemine değindi.

iste-bigg garaj2

VİVEKA İnkübasyon (Kuluçka) Merkezi kurucularından Ece İdil KASAP ise, GARAJ-YAP adlı programın başvuru süreci ve aşamalarını, program detayını ve başvuru koşullarını slaytlar eşliğinde anlattı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) Uzmanı Endüstri Mühendisi Seçkin Dilek ise; İskenderun’da ilk defa gerçekleşen bu programla girişimcilik potansiyelinin ivme kazanacağını söyledi. Seçkin Dilek açıklamasında; özellikle öğrencilerin girişimcilik faaliyetlerinin desteklenmesi ve gelişmesinde aktif rol oynayan İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO, http://www.iste.edu.tr/iste-tto/katalog) bünyesinde çok yakın zamanda yeni bir “inkübasyon merkezi” kurulacağının müjdesini verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here